«Άκυρο» στην παπαρούνα, οργή στην Αγγλία!

Η FIFA απαγόρευσε ρητά την παρουσία της παπαρούνας στις φανέλες των Αγγλίας και Σκωτίας για την Armistice Day και την τιμή των πεσόντων στους πολέμους, με την FA να εξοργίζεται και τους ανθρώπους του αγγλικού ποδοσφαίρου να καλούν την Ομοσπονδία να πιέσει μέχρι τέλους.  



«Άκυρο» στην παπαρούνα, οργή στην Αγγλία!

Ο κανονισμός της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θεωρεί την... παράδοση των Άγγλων με την τοποθέτηση του σήματος της παπαρούνας στη φανέλα, ως πολιτική πράξη, με αποτέλεσμα στις όποιες συζητήσεις έλαβαν χώρα με την FA, να καταστεί ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρεπόταν να τιμηθεί η μνήμη των πεσόντων στους πολέμους, με την παπαρούνα στη φανέλα, στο προσεχές ματς Αγγλίας – Σκωτίας στις 11 του μηνός για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Στην Ομοσπονδία της Αγγλίας δηλώνουν οργισμένοι από αυτή την εξέλιξη και δέχονται πιέσεις ώστε μην χαθεί η «μάχη» με τη FIFA, σε μια κίνηση που θυμίζει την περίπτωση του 2011.

Τότε, είχε απαγορευθεί και πάλι η τοποθέτηση της παπαρούνας στη φανέλα, όμως η Παγκόσμια Ομοσπονδία υποχώρησε κι έτσι οι διεθνείς των «τριών λιονταριών» αγωνίστηκαν με ειδικά διαμορφωμένα περιβραχιόνια στο ματς με τους Ισπανούς.