Νέα βραβεία ανακοίνωσε η FIFA, αποφασίζει και ο κόσμος για τους κορυφαίους!

Το «διαζύγιο» με το France Football για τη «Χρυσή Μπάλα» και τη δημιουργία νέων βραβείων για τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο ανακοίνωσε η FIFA, με το κοινό να έχει πλέον και αυτό λόγο στην ανάδειξη  του τελικού νικητή!



Νέα βραβεία ανακοίνωσε η FIFA, αποφασίζει και ο κόσμος για τους κορυφαίους!

Σημαντικές αλλαγές σε ότι έχει να κάνει με τα βραβεία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αποφάσισαν οι Τζιάνι Ινφαντίνο και οι συνεργάτες του στην «κεφαλή» της FIFA…

Έτσι από φέτος η… κλασική «Χρυσή Μπάλα» ή «Ballon d'Or» θα διοργανώνεται αποκλειστικά από το France Football, ενώ η παγκόσμια ομοσπονδία θεσπίζει τα δικά της βραβεία, με τη νέα ποδοσφαιρική εκδήλωση να λέγεται «The Best FIFA Football Awards».

Στα νέα βραβεία, ο κόσμος θα μπορεί πλέον να συμμετέχει ελεύθερα μέσω ψηφοφορίας στην ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η γνώμη του κοινού θα μετρά μάλιστα κατά 25% στην τελική επιλογή, με το άλλο 25% να ανήκει στους εκπροσώπους του Τύπου και το 50% στους προπονητές και τους αρχηγούς των 211 εθνικών ομάδων.

Η εκδήλωση για τους κορυφαίους του 2016 θα διεξαχθεί στις 9 Ιανουαρίου του νέου έτους στη Ζυρίχη και από την Τρίτη (1/11)  θα αρχίσουν να γίνονται γνωστά και τα ονόματα των φετινών υποψήφιων στις επιμέρους κατηγορίες. Συγκεκριμένα την Παρασκευή (5/11) θα ανακοινωθεί η λίστα με τους 23 παίκτες που θα διεκδικήσουν τον τίτλου του κορυφαίου ποδδοσφαιριστή.

Το logo:

The Best logo

Τα promo video της FIFA: