Κούμαν: «Πρέπει να γίνουμε πιο κυνικοί»

Το «βάρος» στο επιθετικό κομμάτι της Έβερτον και στο τελείωμα των φάσεων επιθυμεί να δώσει ο Ρόναλντ Κούμαν, βλέποντας την ομάδα του να αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να μετατρέψει τις (πολλές) ευκαιρίες που δημιουργούν οι παίκτες του σε γκολ.



Κούμαν: «Πρέπει να γίνουμε πιο κυνικοί»

Ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Γουέστ Χαμ, ο Ολλανδός τεχνικός επεσήμανε στους παίκτες του την ανάγκη για ακόμα περισσότερη δουλειά στην μετουσίωση των ευκαιριών σε τέρματα, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα μάλιστα το τελευταίο χρονικά παιχνίδι κόντρα στην Μπέρνλι (ήττα με 2-1), στο οποίο τα «ζαχαρωτά» άφησαν εκ νέου αρκετές ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες.

«Είναι πάντα σημαντικό να έχεις παίκτες στο ρόστερ σου που σκοράρουν συνεχώς και πιστεύω πως έχουμε τέτοιους σε καλή κατάσταση. Χρειάζονται βέβαια να είναι πιο κυνικοί και να προσφέρουν περισσότερα στο παραγωγικό μέρος του παιχνιδιού της ομάδας. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε μάλλον πρέπει να κοιτάξεις για άλλους παίκτες. Αν είδατε το παιχνίδι με τη Μπέρνλι, είχαμε τότε συνολικά 20 σουτ και κάποιες καλές ευκαιρίες μέσα στην περιοχή. Αν και δουλεύουμε ήδη πολύ τα τελειώματα στις προπονήσεις, είναι ανάγκη να γίνουμε όλο και πιο κυνικοί», ήταν τα λόγια του Ρόναλντ Κούμαν.

Όπως τόνισε και ο ίδιος όμως, αυτό δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει μόνο την Έβερτον: «Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με την Έβερτον. Και η Τότεναμ έχει πετύχει 13 γκολ σε εννιά αγωνιστικές. Υπάρχουν αρκετές ομάδες στην Πρέμιερ Λιγκ με μεγάλη ποιότητα μεσοεπιθετικά που δυσκολεύονται, ένω η αμυντική οργάνωση είναι πολύ καλή στις περισσότερες ομάδες».