Το πήρε η Λίβερπουλ, στα φαβορί τα πρώτα «εισιτήρια»

Δύο γκολ του Ντάνιελ Στάριτζ αρκούσαν για τη Λίβερπουλ που επικράτησε 2-1 της Τότεναμ και βρίσκεται πλέον στα προημιτελικά του φετινού Λιγκ Καπ Αγγλίας. Με σκορ 2-0 η νίκη της Άρσεναλ επί της Ρέντινγκ στο «Έμιρεϊτς», διέσυρε (6-0) την Πρέστον η Νιούκαστλ, πέρασε η Χαλ 2-1 τη Μπρίστολ Σίτι, μεγάλη πρόκριση για Λιντς 3-2 στα πέναλτι τη Νόριτς! 



Το πήρε η Λίβερπουλ, στα φαβορί τα πρώτα «εισιτήρια»

Στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ βρήκε στόχο πολύ νωρίς για να μπει σε θέση οδηγού και ν' αποκτήσει άλλη ψυχολογία στο παιχνίδι με την Τότεναμ. Ο Ντάνιελ Στάριτζ μόλις στο 9ο λεπτό από τη σέντρα – σουτ του Γκρούιτς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρο των Λονδρέζων για το 1-0. Η ομάδα του Ποκετίνο με 10 αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου απέναντι στη Μπόρνμουθ, προσπαθούσε να βρει την απάντηση, ο Γιάνσεν, όμως, δεν είχε την απαιτούμενη ποιότητα και αποτελεσματικότητα στις όποιες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν μπροστά από τα καρέ του Μινιολέ.

Η Τότεναμ εμφανίστηκε με άλλον αέρα στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες της αρκετά πιο χαλαρούς και με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, πράγμα που έκανε το παιχνίδι ν' ανοίξει και τους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν ό,τι θα μπορούσαν να πάρουν. Οι Ορίγκι και Στάριτζ παρέμειναν οι πιο δραστήριο από πλευράς Λίβερπουλ και ο Βέλγος έχασε σπουδαία ευκαιρία με μακρινό σουτ που απομάκρυνε ο Βορμ στο 59'. Ο Άγγλος, ωστόσο, θα ήταν που θα πετύχαινε το δεύτερο γκολ για τους «κόκκινους» και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με το 2-0 να γράφεται στο 64ο λεπτό από εξαιρετική κάθετη πάσα του Βαϊνάλντουμ, με τον Στάριτζ να έχει όλο το χώρο και το χρόνο για να σκοράρει. Παρ' όλα αυτά, τα «σπιρούνια» θα έβρισκαν τρόπο να ξαναμπούν στο ματς και το έκαναν με πέναλτι του Γιάνσεν στο 76' σε μαρκάρισμα του Λούκας στον Λαμέλα! Οι Λονδρέζοι το πάλεψαν μέχρι το τέλος, ο Μινιολέ κλήθηκε να επέμβει για να διατηρήσει την ηρεμία στα καρέ του, ο Λαμέλα ζήτησε νέο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μορένο με τον ρέφερι να υποδεικνύει να συνεχιστεί το ματς, ενώ, ο Στάριτζ είχε δοκάρι σε μεγάλη ευκαιρία για να ρίξει τίτλους τέλους στο ματς! Το σφύριγμα της λήξης, βρήκε τον Κλοπ και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν για την πρόκριση.

Στο «Έμιρεϊτς», η Άρσεναλ ήταν άνετη απέναντι στη Ρέντινγκ, αλλά το ίδιο ήταν και η ομάδα του Γιααπ Σταμ κόντρα στους «κανονιέρηδες». Ναι μεν είχαν την υπεροχή οι παίκτες του Βενγκέρ στον αγωνιστικό χώρο, όμως δεν είχαν ενοχλήσει ουσιαστικά την εστία των «royals», μέχρι το 33ο λεπτό, όταν η ατομική ενέργεια του Τσάμπερλεϊν και το διαγώνιο σουτ που δοκίμασε, βρήκε δίχτυα για το 1-0. Ακόμα και μετά το γκολ, η Ρέντινγκ στάθηκε ξανά αρκετά καλά στο γήπεδο, δίχως όμως πάλι να έχει ουσία... Μαζί με τον σκόρερ του γκολ για την Άρσεναλ, ο Λούκας Πέρεθ ήταν αρκετά κινητικός στο χώρο δράσης του ώστε να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου και της εξαφάνισης οποιουδήποτε κινδύνου στο ματς, με γκολ που θα μπορούσε να «σβήσει» το παιχνίδι. Ο Αλ Χαμπσί πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση σε ευκαιρία του Ζιρού που είχε περάσει με αλλαγή και ο Τσάμπερλεϊν θα ήταν τελικά εκείνος που θα τελείωνε το ματς, διαμορφώνοντας το 2-0 στο 78' με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στη βραδιά.

Πολύ εύκολα τα πράγματα από το πρώτο μέρος για τη Νιούκαστλ στο «St.James' Park» απέναντι στην Πρέστον. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ είχε προβάδισμα δύο τερμάτων από νωρίς και μάλιστα αγωνιζόταν και με παίκτη παραπάνω από το 25ο λεπτό έπειτα από αποβολή του Άλαν. Οι «καρακάξες» πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Μίτροβιτς, που ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα σε εκτέλεση φάουλ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 19', ενώ, ο Μοχάμεντ Ντιαμέ με σουτ λίγο έξω από την περιοχή στο 33' διπλασίασε τα τέρματα της Νιούκαστλ που είχε βάλει γερότατες βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά. Άμεσα ήρθε και το τρίτο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ματ Ρίτσι να κερδίζει πέναλτι και να το εκτελεί εύστοχα ο ίδιος στο 53' για το 3-0, με τους γηπεδούχους να κάνουν πολύ άνετη τη βραδιά τους. Ο Μίτροβιτς δύο λεπτά αργότερα σκόραρε για δεύτερη φορά έπειτα από ωραίο στοπάρισμα με το στήθος και αδειάζοντας δύο αντιπάλους για το 4-0 της ομάδας του. Ο Ρίτσι πέτυχε το δοκάρι και η Πρέστον κινδύνευε άμεσα με διασυρμό... Αυτό τελικά συνέβη, με το σκορ να φτάνει στο 6-0. Αρχικά στο 87' ο Μο Ντιαμέ με τρομερό σουτ, πέτυχε ίσως το πιο όμορφο γκολ της βραδιάς, με τον Αγιόθε Πέρεθ να βάζει επίσης τ' όνομά του στη λίστα των σκόρερ. 

Φάσεις πολλές μπορεί να μη σημειώθηκαν στο «KCOM Stadium», όμως η Χαλ δικαιούται το γκολ που πέτυχε και με το οποίο πήγε στην ανάπαυλα έχοντας το 1-0 στην αναμέτρηση με τη Μπρίστολ Σίτι. Οι «τίγρεις», είχαν δοκάρι με τον Αμπέλ Ερνάντες με μακρινό σουτ λίγο μετά τη συμπλήρωση των 20 λεπτών αγώνα και η λύση ήρθε με την κεφαλιά του ΜακΓκουάιρ στο 44', με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι. Με την έναρξη της επανάληψης, το σύνολο του Φίλαν έφτασε στο 2-0 για να ηρεμήσει ακόμα περισσότερο, με τον Μάικλ Ντόουσον να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από μόλις 68 δευτερόλεπτα στο δεύτερο μέρος! Τα δύο γκολ ήταν αρκετά για τις «τίγρεις» που στη συνέχεια διαχειρίστηκαν το ματς. Η Μπρίστολ Σίτι απλά μείωσε στο τελικό 2-1 με τον Τόμλιν στις καθυστερήσεις. 

Η Λιντς με παίκτη λιγότερο από το πρώτο λεπτό της παράτασης, πήρε τρομερή πρόκριση με το τελικό 3-2 στα πέναλτι, στο μοναδικό ματς της βραδιάς που δεν κρίθηκε στο 90λεπτο.

Μόλις στο 14ο λεπτό του αγώνα, η Νόριτς προηγήθηκε με την κεφαλιά του Έρικ Πρίτσαρντ έπειτα από σέντρα του Μπρέιντι και η αλήθεια είναι ότι τα «καναρίνια» θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει την πρόκριση πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. Πλήθος χαμένων ευκαιριών για τους φιλοξενούμενους, που έδειχναν άνετοι, το... δεύτερο και το τρίτο γκολ φάνταζε θέμα χρόνου, όμως, ένα απότομο ξύπνημα της Λιντς έφερε το 1-1 από το πουθενά! Αφού πρώτα ακυρώθηκε γκολ του Μπάρτλεϊ για χέρι, ο Άντονσον στο 43' από γύρισμα του Ντουκαρά δεν έχασε την ιδανική στιγμή και έγραψε το 1-1 για τα «παγώνια»!

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έγινε η διαφορά, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση κι εκεί, το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό!

Από το πρώτο λεπτό του εξτρά ημιώρου, το σύνολο του Άλεξ Νιλ ευτύχησε να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω του τραυματισμού του Λιούι Κόιλ και της εξάντλησης των επιτρεπόμενων αλλαγών για τη Λιντς. Στο 99' ο Νέλσον Ολιβέιρα, αμαρκάριστος στην περιοχή έκανε την κεφαλιά από σέντρα του Πρίτσαρντ για να βάλει μπροστά τη Νόριτς, ωστόσο, τα «παγώνια» δεν είχαν πει την τελευταία του κουβέντα!

Με το ξεκίνημα του δευτέρου 15λέπτου, έδειξαν τις διαθέσεις τους και στο 109' ο Κρις Γουντ – αν και με υποψία οφσάιντ – εκμεταλλεύτηκε το «ριμπάουντ» της απόκρουσης του Ρούντι σε προσπάθεια του Σάκο για να φέρει ξανά το ματς στα ίσια με το 2-2!  

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Σιλβέστρι σταμάτησε τους Πρίτσαρντ, Νέισμιθ και Μπρέιντι, με τους Φίλιπς και Γκριμς ν' αστοχούν από πλευράς γηπεδούχων, όμως να παίρνει τελικά την πρόκριση με δραματικό τρόπο η ομάδα του Γκάρι Μονκ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Βιέιρα για το 3-2! 

Τα αποτελέσματα των αποψινών αγώνων:

Λίβερπουλ – Τότεναμ 2-1

Άρσεναλ – Ρέντινγκ 2-0

Νιούκαστλ – Πρέστον 6-0

Μπρίστολ Σίτι – Χαλ 1-2

Λιντς – Νόριτς 3-2 πεν. (1-1 κ.α., 2-2 παρ.)