Φέργκιουσον: «Η Σκωτία μπορεί να κερδίσει την Αγγλία»

Την άποψη πως η Σκωτία μπορεί να κερδίσει την Αγγλία μέσα στο «Γουέμπλεϊ» εξέφρασε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.



Φέργκιουσον: «Η Σκωτία μπορεί να κερδίσει την Αγγλία»

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας υποδέχεται στις 11 Νοεμβρίου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σκωτίας και ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιστεύει πως οι παίκτες της χώρας του μπορούν να κάνουν τη ζημιά στα «τρία λιοντάρια».

Η Σκωτία θα είναι το αουτσάιντερ στην αναμέτρηση, όμως για τον Φέργκιουσον αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Μάλιστα, πιστεύει πως παρά τα 13.700 εισιτήρια που έδωσε η Αγγλική ομοσπονδία στους φιλοξενούμενους για την αναμέτρηση, θα βρίσκονται πολλοί περισσότεροι Σκωτσέζοι μέσα στο γήπεδο.

«Πρέπει να κερδίσουν αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, μπορούν να κερδίσουν. Η Σκωτία τα πάει πάντα καλά απέναντι στην Αγγλία. Δίνει πάντα κίνητρο να είσαι το αουτσάιντερ. Όσα εισιτήρια κι αν μας δώσουν οι Άγγλοι, θα είναι οι τριπλάσιοι Σκωτσέζοι μέσα στο γήπεδο. Θα βρουν εισιτήρια με κάποιο τρόπο», δήλωσε ο 74χρονος.

Στη συνέχεια ο Φέργκιουσον, μιλώντας ως πρεσβευτής του Χάμπντεν Παρκ της Γλασκώβης, το οποίο θα  φιλοξενήσει αγώνες του Euro 2020, θυμήθηκε ένα πράγμα για το οποίο μετανιώνει στην προπονητική του καριέρα. Έτσι παραδέχθηκε πως παρότι ήθελε όσο τίποτα να φέρει την Γιουνάιτεντ στον τελικό της πόλης του, ήταν λάθος να ψάξει για ξενοδοχείο πριν τον τελικό! Τελικά η «αλαζονεία» των «κόκκινων διαβόλων» τιμωρήθηκε, αφού η Μπάγερ Λεβερκούζεν τους απέκλεισε στα ημιτελικά.

«Ένα πράγμα για το οποίο μετανιώνω είναι που δεν πήγαμε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό της Γλασκώβης το 2002. Όλη τη χρονιά δούλευα να φέρω την ομάδα στον τελικό, αλλά αποκλειστήκαμε από τη Λεβερκούζεν στον ημιτελικό. Κάνω μάχη ενάντια στην έπαρση και την αυταρέσκεια, είναι αρρώστια. Αλλά στο δρόμο για το Χάμπντεν Παρκ μου είπαν από την ομάδα: ‘νομίζω ότι θα έπρεπε να πας Γλασκώβη και να ψάξεις για ξενοδοχεία γιατί εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα’. Έτσι πήγα και βρήκα ένα ξενοδοχείο που θα ήταν το ιδανικό για εμάς. Στο δρόμο για τη Γλασκώβη σκέφτηκα: ‘Δεν θα έπρεπε να δεχτώ να κάνω κάτι τέτοιο’. Χάσαμε τον ημιτελικό, αλλά έτσι είναι η ζωή».