Πισωγύρισμα για Άρσεναλ...

Τέλος στο νικηφόρο σερί έξι αγώνων της Άρσεναλ έβαλε η Μίντλεμσπρο, που κράτησε γερά στο «Emirates» και με το τελικό 0-0 πήρε ένα πολύτιμο «Χ». Πρώτοι προσωρινά οι «κανονιέρηδες» (σ.σ δεν μέτρησε γκολ στο 93') με έναν βαθμό διαφορά από την Μάντσεστερ Σίτι.



Πισωγύρισμα για Άρσεναλ...

Το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ είχε να στραβοπατήσει από την ισοπαλία με την Λέστερ τον περασμένο Αύγουστο, ενώ το γεγονός ότι δεν έχασε για ακόμη ένα ματς σημαίνει πως το εντυπωσιακό σερί με μόλις μία ήττα (σ.σ από την Λίβερπουλ στην πρεμιέρα) τους τελευταίους επτά μήνες συνεχίζεται.

Όσον αφορά την «Μπόρο» ανέβηκε στους επτά βαθμούς, δεν έπεσε στην επικίνδυνη ζώνη αλλά βρίσκεται στην ισοβαθμία με την Χαλ που είναι και η πρώτη της τριάδας μετά την ήττα από την Στόουκ.

Απόλυτη πρωταγωνίστρια των πρώτων λεπτών του ματς ήταν η Άρσεναλ, που είχε συντριπτική κατοχή απέναντι στην αντίπαλό της η οποία διατηρούσε στάση αναμονής. Έτσι δεν άργησε να έρθει και η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Ελνένι να σουτάρει ελάχιστα εκτός. Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκίμπσον πάνω στον Εζίλ, αλλά ο Ντιν έδειξε μάλλον σωστά «παίζετε».

Κόντρα στην ροή του αγώνα η Μίντλεσμπρο έφτασε τέσσερις φορές πολύ κοντά στο να κάνει το 1-0 και να παγώσει το «Emirates», αλλά λίγο το δοκάρι και... κατά πολύ ο Πετρ Τσεχ, το σκορ δεν άνοιξε. Κατά τον πρώτο κίνδυνο, ο Κοσιελνί έκανε λάθος του οποίου επωφελήθηκε ο Τραορέ, για να δει τον Τσεχ να τον σταματάει. Ο Τσέχος δήλωσε και πάλι «παρών» στο ριμπάουντ, αποκρούοντας και την προσπάθεια του Νεγρέδο. Στην δεύτερη επικίνδυνη στιγμή, ο Ραμίρες έστειλε απευθείας φάουλ του στο δοκάρι για να ακολουθήσει κεφαλιά του Νεγρέδο εκτός στόχου. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Τσεχ να δείχνει για ακόμη μία φορά το μεγαλείο του, σταματώντας με νέα εντυπωσιακή απόκρουση ενέργεια του Ραμίρες από εντυπωσιακή μπαλιά του Τραορέ.

Έχοντας δει τα χειρότερα να πλησιάζουν επικίνδυνα, οι «κανονιέρηδες» επέστρεψαν σοβαροί και προσηλωμένοι στον στόχο τους όμως εξακολουθούσαν να μην μπορούν να βρουν τον δρόμο για τα δίτχυα, με τον Κοσιελνί να μην τα καταφέρνει αρχικά και τον Βαλδές να πραγματοποιεί τρομερή απόκρουση με το αριστερό σε σουτ του πρώην συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Αλέξις. Προς τιμήν των παικτών του Καράνκα πάντως, ευκαιρίες γι' αυτούς βρέθηκαν και υπό αυτές τις συνθήκες, με τον Τσεχ να είναι και πάλι έτοιμος.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την Μίντλεσμπρο να δίνει όλο της το είναι να κρατήσει τον βαθμό αλλά να στέκεται και τυχερή, όταν σουτ του Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν κατέληξε στα δίτχυα αλλά ακυρώθηκε γιατί η μπάλα... πέρασε πρώτα από τον Εζίλ που ήταν οφσαίντ.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Ελνένι (74' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Γουόλκοτ, Εζίλ, Ιγουόμπι (67' Λούκας), Αλέξις

Μίντλεσμπρο: Βαλδές, Μπαραγάν, Αγιάλα, Γκίμπσον, Φρεντ, Τραορέ, Ντε Ρουν, Κλέιτον, Φορσό, Ραμίρες (85' Ντάουνινγκ), Νεγρέδο (90' Στουάνι)