Την… σκότωσε στο τέλος!

Με γκολ του Σκοτ Άρφιλντ στο 90ο λεπτό της συνάντησης, η Μπέρνλι «σκότωσε» την ανώτερη Έβερτον και πήρε μια σπουδαία νίκη (2-1) στο «Turf Moor». Την αποβολή του Καναδού μεσοεπιθετικού είχαν ζητήσει νωρίτερα τα «ζαχαρωτά», που ισοφάρισαν προσωρινά με το πρώτο γκολ του Μπολάσι.



Την… σκότωσε στο τέλος!

Το ματς:

Στην Έβερτον ανήκε η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Χίτον όμως να λέει όχι σε προσπάθεια του Μπάρκλεϊ. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και η τετράδα των Μπεντέκε, Μιράλας, Μπολάσι και Μπάρκλεϊ δημιουργούσε συχνά προβλήματα στην αμυντική γραμμή της Μπέρνλι. Ο Χίτον όμως ήταν σε καλή μέρα και το έδειξε σε ακόμα μία «μονομαχία» με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό. Τα «ζαχαρωτά» έδειχναν να ελέγχουν το ματς, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν τελικά κεφάλι στο σκορ. Στο 39ο λεπτό ο Στεκέλενμπουργκ έκανε το λάθος και έστρωσε τη μπάλα στον Βόουκς που έκανε το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Με τους φιλοξενούμενους να έχουν και πάλι την υπεροχή, ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Κούμαν έψαχναν τον τρόπο να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως τα λεπτά περνούσαν και οι διάδρομοι προς την εστία του Χίτον παρέμενα κλειστοί. Όλα αυτά όμως άλλαξαν στο 58ο λεπτό, όταν ο Μπολάσι πήρε τη μπάλα από τον Λουκάκου και νίκησε τον γκολκίπερ της Μπέρνλι για το 1-1, ανοίγοντας λογαριασμό στα γκολ με τη φανέλα της Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία και να αναζητούν την ανατροπή. Ο Λουκάκου αστόχησε λίγο αργότερα, ενώ ίδια ήταν κατάληξη και σε προσπάθεια του Μπολάσι προς το τέλος. Η Μπέρνλι πάντως δεν είχε πει την τελευταίας της λέξη και στο 90’ ο Άρφιλντ «σόκαρε» την Έβερτον και έκανε το 2-1 που έδωσε το έναυσμα να σηκωθεί στο πόδι όλο το «Turf Moor».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέρνλι: Χίτον, Λόουτον, Κιν, Μι, Γουόρντ (83’ Φλάναγκαν), Μάρνεϊ, Χέντρικ, Γκούντμουντσον, Κάιτλι (74’ Ταρκόφσκι), Άρφιλντ, Βόουκς

Έβερτον: Στεκέλενμπουργκ, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Γουίλιαμς, Οβιέδο, Μπάρι, Γκιγιέ (83’ Κλέβερλι), Μπάρκλεϊ, Μπολάσι, Μιράλας (76’ Ντεουλοφέου), Λουκάκου