«Άκυρο» στην UEFA για το νέο Τσάμπιονς Λιγκ

Η Ένωση Επαγγελματικών Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων (EFPL) καταψήφισε την πρόταση της UEFA για την αναδιαμόρφωση του Τσάμπιονς Λιγκ.



«Άκυρο» στην UEFA για το νέο Τσάμπιονς Λιγκ

Στις τάξεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα πρέπει να αλλάξουν τα πλάνα τους, σχετικά με τη νέα μορφή που σκέφτονται να δώσουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Βασιζόμενοι στο σκεπτικό πως οι αλλαγές που θέλει να προωθήσει η UEFA θα οδηγήσουν στο άνοιγμα της ψαλίδας μικρών-μεγάρων και στη δημιουργία ένα «κλειστού κλαμπ» ομάδων που θα συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι 25 εκπρόσωποι της EFPL καταψήφισαν την πρόταση της ομοσπονδίας στη σημερινή (21/10) συνεδρίαση στην Ελβετία. Μάλιστα ως μέτρο αντίδρασης εξετάζεται το ενδεχόμενο ορισμού αγώνων πάνω στην ώρα των ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η μοναδική χώρα που υπερψήφισε την πρόταση της UEFA ήταν η Ιταλία, που με βάση το πλάνο θα ήταν η ωφελημένη της υπόθεσης, με τέσσερις (αντί για τρεις που έχει τώρα) ομάδες στη νέα διοργάνωση.

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση του προέδρου της EPFL, Λαρκς Κρίστερ Όλσον, με τον  ισχυρό άνδρα της ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Σέφεριν.