Κόντε: «Ο Μουρίνιο αξίζει το σεβασμό»

Με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Ζοζέ Μουρίνιο ο Αντόνιο Κόντε, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ντέρμπι ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.



Κόντε: «Ο Μουρίνιο αξίζει το σεβασμό»

Ο προπονητής των «μπλε» έπλεξε το εγκώμιο του «Special One», τονίζοντας πως η συνεισφορά του στην Τσέλσι ήταν σημαντική και για αυτό το λόγο αξίζει τη θερμή υποδοχή των οπαδών των γηπεδούχων.

«Ήταν σημαντικός προπονητής για την Τσέλσι. Έγραψε κομμάτι της ιστορίας της ομάδας. Πήρε το πρωτάθημα τρεις φορές. Αξίζει καλή υποδοχή. Παραμένει στην καρδιά των οπαδών και είναι λογικό. Στο γήπεδο όμως θα είναι αντίπαλος. Τρέφω τεράστιο σεβασμό προς το πρόσωπό του. Είναι εξαιρετικός προπονητής και έχει κερδίσει πολλά στην καριέρα του. Πιστεύω πως αξίζει το σεβασμό».

Στη συνέχεια ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε στον αγώνα ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ  Γιουνάιτεντ, ο οποίος έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα: «Ήταν πολύ δυνατό ματς ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες και νομίζω ότι θα παλέψουν ως το τέλος για τον τίτλο. Ήταν ένα ματς τακτικής γιατί είδαμε δύο ομάδες που έδωσαν έμφαση στο που θα βρίσκονται χωρίς τη μπάλα. Την Κυριακή θα έχουμε πάλι ένα ματς τακτικής. Είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε καλά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Το μόνο πλεονέκτημα είναι πως παίζουμε στην έδρα μας. Οι οπαδοί μας είναι σημαντικοί για εμάς».

Τέλος, ο Κόντε αναφέρθηκε στον πρώην παίκτη του στη Γιουβέντους, τον Πολ Πογκμπά. Ο 47χρονος τεχνικός ξεκαθαρίζει πως ο Γάλλος σταρ των «κόκκινων διαβόλων» δεν είναι ο μόνος που αξίζει την προσοχή, καθώς όλη η Γιουνάιτεντ διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές: «Γύρισε πίσω στην Αγγλία γιατί εδώ «γεννήθηκε» ποδοσφαιρικά. Θυμάμαι όταν τον πήραμε από τη Γιουνάιτεντ, είχαμε έναν φανταστικό παίκτη. Το να επιστρέψει ήταν όνειρο για αυτόν. Του εύχομαι τα καλύτερα, αλλά μετά το παιχνίδι. Πρέπει όμως να δώσουμε σημασία σε όλη την ομάδα. Έχουν πολλούς εξαιρετικούς παίκτες και ένας από αυτούς είναι ο Ιμπραΐμοβιτς. Είναι φανταστικός παίκτης».

Διαβάστε ακόμα:

Κόντε: «Ο Τέρι θα είναι διαθέσιμος»