Την… ισοπέδωσε!

«Καταιγιστική»! Η Άρσεναλ πέταξε στα «σχοινιά» τη Λουντογκόρετς, τη… χτύπησε έξι φορές (6-0) και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στην κορυφή - σε ισοβαθμία με την Παρί Σεν Ζερμέν- με 7 βαθμούς! Χατ- τρικ ο Εζίλ!  



Την… ισοπέδωσε!

Ο Αλέξις Σάντσες έδωσε με απίθανη λόμπα το προβάδισμα στο 12', ενώ στο 42' το εξαιρετικό σουτ του Γουόλκοτ έθεσε τις βάσεις για το τρίποντο. Γρήγορα- γρήγορα, στο 46' του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τσάμπερλεϊν έγραψε το 3-0, ενώ λίγα λεπτά αργότερα (56') ο Μεσούτ Εζίλ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση. Ο Γερμανός ήταν σε μεγάλα κέφια, φτάνοντας στο χατ-τρικ στο 83΄και στο 87΄!

Απείλησαν οι Βούλγαροι, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι καίριες επεμβάσεις του Οσπίνα κράτησαν το μηδέν.

Η βαθμολογία του Α' Ομίλου:

Άρσεναλ 7

Παρί Σεν Ζερμέν 7

Λουντογκόρετς 1

Βασιλεία 1

To ματς:

Μόλις δέκα λεπτά κράτησε η πίεση των φιλοξενούμενων. Η Άρσεναλ ανέβαζε στροφές και κατάφερε από το 10' και μετά να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της. Σε αυτό φυσικά συνέβαλλε και το ασύλληπτο γκολ του Αλέξις Σάντσες στο 12', όταν έπειτα από υπέροχη ατομική ενέργεια, «κρέμασε» τον τερματοφύλακα της Λουντογκόρετς, γράφοντας το 1-0.

Στη συνέχεια το ματς άνοιξε. Οι Λονδρέζοι συνέχισαν να πιέζουν για το 2-0, τη στιγμή που οι Βούλγαροι- με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς- δημιούργησαν αρκετές, επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Σε δύο - τρεις περιπτώσεις, μάλιστα, ο Οσπίνα χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια για να κρατήσει το μηδέν! Οι βάσεις για τη νίκη των «κανονιέρηδων» μπήκαν στο 42', με τον Γουόλκοτ να πιάνει εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής και να… διασύρει τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων για δεύτερη φορά σήμερα...

Απελευθερωμένοι εντελώς από το άγχος, οι ποδοσφαιριστές βγήκαν στο δεύτερο μέρος με ξεκάθαρο σκοπό να… αποτελειώσουν την αντίπαλο! Για καλή τους τύχη, μάλιστα, τα κατάφεραν στο πρώτο λεπτό (46'), με τον Τσάμπερλεϊν να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την γρήγορη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, πετυχαίνοντας το 3-0. Το ματς… είχε τελειώσει! Για τη Λουντογκόρετς…

Γιατί η Άρσεναλ συνέχιζε απτόητη το «πάρτι» της, όπου συμμετείχε κι ο Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος στο 56' έγραψε το 4-0! Θρίαμβος! Τα πάντα είχαν κριθεί, οι Λονδρέζοι προχώρησαν  σε ορισμένες αλλαγές, όμως και πάλι οι απειλητικές τους διαθέσεις ήταν… εξόφθαλμες! Δεν σταμάτησαν να ασκούν πίεση και να επισκέπτονται τακτικά την αντίπαλη εστία. Η Λουντογκόρετς έμοιαζε παραδομένη, ευελπιστώντας παράλληλα πως οι γηπεδούχοι θα έδειχναν το… στοιχειώδες έλεος! Αμ δε… Ο Εζίλ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 83' και το τρίτο στο 87' έφτασε στο χατ-τρικ, ρίχνοντας οριστικά νοκ-άουτ τη βουλγαρική ομάδα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Κοσιελνί, Μουστάφι, Γκιμπς, Κοκλέν, Καθόρλα (58' Ελνένι), Γουόλκοτ (61' Λούκας), Εζίλ, Τσάμπερλεϊν, Σάντσες (72' Ιγουόμπι)

Λουντογκόρετς: Στογιάνοφ, Παλομίνο, Νατάνιελ, Μίνεφ, Μότι, Ανίτσετ, Ντιακόφ, Μαρσελίνιο, Βάντερσον (79' Λουκόκι), Μισιτζάν (69' Κέσερου), Καφού