Άρσεναλ – Λουντογκόρετς (preview)

Τη δεύτερη διαδοχική νίκη της σε τρία παιχνίδια για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ θα επιδιώξει απόψε (19/10, 21:45 ώρα Ελλάδος) η Άρσεναλ, η οποία υποδέχεται στο «Έμιρεϊτς» τη Λουντογκόρετς Ράζγκραντ από τη Βουλγαρία.



Άρσεναλ – Λουντογκόρετς (preview)

Με επτά συνεχόμενες νίκες εντός των συνόρων (έξι στην Πρέμιερ Λιγκ, μία στο Λιγκ Καπ), το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ έχει αφήσει πίσω του το... χλιαρό ξεκίνημα στην αρχή της σεζόν αποδίδοντας κατά περιόδους θεαματικό ποδόσφαιρο, και έτσι, οι «κανονιέρηδες» θέλοντας να εκμεταλλευτούν τη φόρμα τους και να παραμείνουν επικεφαλής του ομίλου τους, θα κυνηγήσουν σήμερα τη νίκη που θα είναι εφόδιο στην «κούρσα» της πρωτιάς που φαίνεται να διαγράφεται μεταξύ αυτών και της Παρί Σεν Ζερμέν.

Από την άλλη, η Λουντογκόρετς, μπορεί να μην εμπνέει σαν... όνομα, παρ’ όλα αυτά οι περυσινοί πρωταθλητές Βουλγαρίας είναι ένας δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος, κάτι το οποίο απέδειξαν και στο 1-1 της πρεμιέρας του πρώτου γκρουπ κόντρα στη Βασιλεία μέσα στην Ελβετία, αλλά και στο εντός έδρας παιχνίδι τους απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, όπου ναι μεν ηττήθηκαν με 3-1 σκορ, θα μπορούσαν, όμως, να είχαν πάρει ακόμα και τη νίκη απέναντι στο ένα εκ των δύο φαβορί για την πρωτιά του ομίλου.

Όσον αφορά τους τελευταίους αγώνες των δύο αποψινών αντιπάλων, η Άρσεναλ επικράτησε εντός έδρας το Σάββατο (15/10) για την όγδοη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ της Σουόνσι με σκορ 3-2, γεγονός που την έφερε να... συγκατοικεί στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η δε Λουντογκόρετς κέρδισε με 3-1 εκτός έδρας την Πιρίν Μπλαγκόεβγκραντ για την δέκατη αγωνιστική στο βουλγαρικό πρωτάθλημα και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στο μέιον δύο από την πρωτοπόρο Λέφσκι Σόφιας έχοντας, όμως, ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Αγωνιστικά νέα:

Άρσεναλ: Ο Αρσέν Βενγκέρ αναμένεται να αφήσει εκτός αποστολής για τη σημερινή αναμέτρηση τους επιθετικούς Ολιβιέ Ζιρού, Ντάνι Γουέλμπεκ, Τσούμπα Ακπόμ, τον μέσο Άαρον Ράμσεϊ και τον κεντρικό αμυντικό, Περ Μερτεζάκερ, καθώς όλοι τους ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Λουντογκόρετς: Κανένα αγωνιστικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει ο Βούλγαρος τεχνικός, Γκεόργκι Ντερμεντζίεφ, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του για τη «μάχη» του «Έμιρεϊτς».

Πιθανές εντεκάδες:

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Τζάκα, Καθόρλα, Γουόλκοτ, Εζίλ, Αϊγουόμπι, Σάντσες.

Λουντογκόρετς: Στογιάνοφ, Μίνεφ, Μότσι, Παλομίνο, Νατάναελ, Ντιάκοφ, Ανισέτ, Μίσιτζαν, Μαρσελίνιο, Γουάντερσον, Καφού.

Το ματς θα διευθύνει ο Πορτογάλος διαιτητής, Άρτουρ Ντίας.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κανάλι ΟΤΕ ΣΠΟΡΤ 5 HD.