Πλέον δεν είναι μόνη!

Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε για δεύτερο παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ μακριά από τη νίκη μετά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα, αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εντός έδρας εμπόδιο της Έβερτον (1-1), και για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό φέτος δεν θα βρίσκεται μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το τέλος της αγωνιστικής. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Μάρτιν Στεκέλενμπουργκ με δύο αποκρούσεις πέναλτι και γενικά... κατεβασμένα ρολά.



Πλέον δεν είναι μόνη!

Ο Σέρχιο Αγουέρο έμεινε στον πάγκο για την αρχή του ματς και αυτό κόστισε στους γηπεδούχους, που είχαν την κυκλοφορία αλλά όχι την τελική προσπάθεια. Ένα γκολ του Λουκάκου έβαλε φωτιά, την οποία έσβησε άμεσα ο Νολίτο και ενώ είχε προηγηθεί το δεύτερο χαμένο πέναλτι (σ.σ από τον Κουν), με τον Ντε Μπρόινε να μην μπορεί επίσης να βρει στόχο από την άσπρη βούλα.

Στους 19 βαθμούς οι «πολίτες», όσους και η Άρσεναλ μετά το 3-2 επί της Σουόνσι. Στους ίδιους ενδέχεται να βρεθεί και η Λίβερπουλ εφόσον πάρει το ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μόλις στους 18 ανέβηκε η Τότεναμ με την ισοπαλία της στην έδρα Γουέστ Μπρομ (1-1).

Το επιθετικό σχήμα που επέλεξε ο Πεπ φανέρωσε από την αρχή την πρόθεσή του να πιέσει για ακόμη μία φορά ψηλά και να δει την ομάδα του να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που έγινε για το μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου. Η Έβερτον με το ζόρι πατούσε... κέντρο, με τους «πολίτες» να κυκλοφορούν την μπάλα και να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα άκρα.

Σε μία από αυτές τις φάσεις ο Λιρόι Σανέ έπεσε στα όρια της μεγάλης περιοχής από μαρκάρισμα του Μπράιαν Οβιέδο, αλλά δεν υπήρξε σφύριγμα ούτε για φάουλ ούτε για πέναλτι και το παιχνίδι συνεχίστηκε. Τελικά η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε υπέρ της Σίτι τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα, όταν ο Φιλ Γιαγκέλκα μετά από ασυνεννοησία άπλωσε το πόδι και ανέτρεψε τον Νταβίδ Σίλβα, για κακή τύχη του Ντε Μπρόινε ωστόσο ο Στεκέλενμπουργκ διάλεξε την σωστή γωνία (αριστερή) και απέκρουσε.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν στα πρώτα λεπτά να βρουν ένα «χρυσό» γκολ που θα τους επέτρεπε να κλείσουν τους χώρους και να επιχειρήσουν να κρατήσουν το τρίποντο, αλλά στην μοναδική ευκαιρία τους -με τον Τζεράρ Ντεουλοφέου- ο Κλαούντιο Μπράβο ήταν έτοιμος. Έτοιμος αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά και ο Στεκέλενμπουγκ, που έδιωξε ενστικτωδώς με το πόδι τακουνάκι του Ιενάτσο λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Τελικά, πάνω στις προσπάθειες των παικτών του Γκουαρδιόλα για γκολ (και ενώ ο Σέρχιο Αγουέρο είχε πια περάσει στο παιχνίδι) μια πάσα -επίσης- με τακουνάκι του Μπολάσι ήταν αρκετή για να βγάλει τον Λουκάκου με μισό γήπεδο ανοιχτό και με μοναδικό αντίπαλο τον Κλισί, τον οποίο πέρασε άνετα και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το 1-0 για την Έβερτον.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, και δεν πρόκειται για υπερβολή. Ο Αγουέρο μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Γιαγκέλκα (σ.σ υπέπεσε στο δεύτερο πέναλτί του στον αγώνα) αλλά ο Στεκέλενμπουργκ διάλεξε και πάλι σωστά, αριστερά του, για να αποκρούσει και την εκτέλεση του Αργεντινού. Ο τελευταίος επέστρεψε στην αμέσως επόμενη φάση για να αγγίξει την ισοφάριση, με τον πορτέρο των φιλοξενούμενων να αγγίζει με τα ακροδάχτυλα την μπάλα για να την απομακρύνει.

Τελικά το 1-1 έγινε δύο λεπτά αργότερα (72') με τον Σίλβα να κάνει υπέροχη μπαλιά στην περιοχή και τον Νολίτο με το κεφάλι να γιορτάζει όπως θα ήθελε ο οποιοσδήποτε τα γενέθλιά του. Στο 81', κι ας το όνομά του αναφέρθηκε άλλες... χίλιες φορές, ο Στεκέλενμπουργκ δήλωσε ξανά «παρών«, όταν σε μακρινό «κεραυνό» του Ντε Μπρόινε έκανε ίσα-ίσα επαφή για να στείλει την μπάλα στο σίδερο και κόρνερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Κλισί, Οταμέντι, Στόουνς, Σίλβα, Φερναντίνιο, Γκιουντογκάν (90' Κομπανί), Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Σανέ (71' Νολίτο). Ιενάτσο (56' Αγουέρο)

Έβερτον: Στεκέλενμπουργκ, Γιαγκέλκα, Κόουλμαν, Οβιέδο, Γουίλιαμς, Μπάρι, Κλέβερλι (90+1' Φούνες Μόρι), Μπολάσι (84' Μιραλάς), Γκέγιε, Λουκάκου, Ντεουλοφέου (57' ΜακΚάρθι)