«Καθάρισε» από… ημίχρονο η Τσέλσι (video)

Αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ειδικά στο πρώτο μισό της αναμέτρησης με τη Λέστερ, η Τσέλσι επικράτησε εύκολα (3-0) στη συνάντηση των δύο πιο πρόσφατων πρωταθλητών της Πρέμιερ Λιγκ.



«Καθάρισε» από… ημίχρονο η Τσέλσι (video)

Κόστα (7’) και Αζάρ (33’) πέτυχαν τα γκολ στο πρώτο μέρος για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, η οποία είχε δοκάρι με τον Νταβίντ Λουίζ στο 29’ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με τον Μόουζες στο 80’.

Ξύπνησε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Λέστερ, η οποία είχε επίσης δοκάρι σε λάθος του Λουίζ στο 65’.

Με αυτή τη νίκη η Τσέλσι έφτασε τους 16 βαθμούς και έπιασε με ματς περισσότερο τις Άρσεναλ και Λίβερπουλ στη 2η θέση.

Από την πλευρά της η περσινή πρωταθλήτρια, Λέστερ, γνώρισε την 4η ήττας της σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ και έμεινε στους 8 πόντους και το δεύτερο μισό της βαθμολογίας.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Φάμπρεγας και Όσκαρ για την Τσέλσι, όπως και ο Γουίλιαν που πρόσφατα έχασε τη μητέρα του. Στον πάγκο άφησε τους Σιμανί και Μαχρέζ ο Ρανιέρι και τους έριξε στη μάχη στο 67’.

Το ματς:

Ιδανικά ξεκίνησε το παιχνίδι για την Τσέλσι. Οι «μπλε» μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και αφού απείλησαν με ένα σουτ του Μόουζες, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 7ο λεπτό της συνάντησης με τον Ντιέγκο Κόστα να βρίσκει ξανά δίχτυα και να τους βάζει σε θέση οδηγού. Η ομάδα του Κόντε συνέχισε να έχει τον έλεγχο και άγγιξε το δεύτερο γκολ, όταν λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Νταβίντ Λουίζ σημάδεψε το δοκάρι του Σμάιχελ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Τελικά οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 34’, με τον Όσκαρ να επιμένει, να βρίσκει τον Αζάρ και αυτός να κάνει το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Με εκατέρωθεν… φωνές για πέναλτι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ωστόσο, ο Αντρέ Μάριενερ δεν υπέδειξε σε καμία από τις δύο περιπτώσεις την εσχάτη των ποινών. Στο 57’ ο Σμάιχελ είπε με εντυπωσιακό τρόπο όχι στον Μόουζες και στο 65’ η Λέστερ λίγο έλειψε να μειώσει και να δώσει νέο ενδιαφέρον, όταν ο Λουίζ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Κουρτουά. Στο 73’ οι Σμάιχελ και Μόργκαν σταμάτησαν σε διπλή, σπουδαία φάση, τους Κόστα και Καντέ. Το τελικό 3-0 στο Λονδίνο διαμορφώθηκε στο 80’, με τους Μόουζες-Τσάλομπα να συνεργάζονται άψογα και τον πρώτο να αναγκάζει τον Σμάιχελ να μαζέψει για τρίτη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουζες (82’ Έινα), Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο, Πέδρο (68’ Τσάλομπα), Αζάρ (82’ Λόφτους-Τσικ), Ντιέγκο Κόστα

Λέστερ: Σμάιχελ, Ερνάντες, Χουτ, Μόργκαν, Φουχς, Ολμπράιτον (74’ Κινγκ), Ντρινκγουότερ, Άμαρτεϊ, Σλουπ (67’ Μαχρέζ), Μούσα (67’ Σλιμανί), Βάρντι