Γκουαρντιόλα: «Ο Στόουνς μοιάζει στον Κούμαν»

Πολλά από τα στοιχεία του ποδοσφαιριστή Ρόναλντ Κούμαν διακρίνει ο Πεπ Γκουαρντιόλα στο παιχνίδι του Τζον Στόουνς.



Γκουαρντιόλα: «Ο Στόουνς μοιάζει στον Κούμαν»

O 22χρονος Άγγλος, ο οποίος έχει άλλωστε αγωνιστεί και υπό τις οδηγίες του νυν προπονητή της Έβερτον, μοιάζει αρκετά στον Ολλανδό αμυντικό που μεσουρανούσε στη δεκαετία του 90’ με τις φανέλες της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Δανίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «πολιτών».

«Ο Τζον μοιάζει με τον Ρόναλντ στη νοοτροπία. Του αρέσει να παίζει με τη μπάλα στα πόδια, κάτι το οποίο έβλεπα από τον Κούμαν τον καιρό που αγωνιζόμασταν μαζί στη Μπαρτσελόνα»

«Συνήθως οι κεντρικοί αμυντικοί είναι υψηλόσωμοι παίκτες, δυνατοί στις εναέριες μονομαχίες και παίζουν τον αντίπαλο man to man. Σαφώς και το χρειαζόμαστε αυτό αλλά ο Στόουνς διαθέτει επιπλέον ποιότητα »

«Ο Ρόναλντ είναι ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς που έχω δει ποτέ. Ο καλύτερος που έχει υπάρξει στον τομέα της μακρινής μπαλιάς. Ο Στόουνς είναι ακόμα νέος και μπορεί να βελτιωθεί σε αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Καταλανός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει σήμερα (15/10) τον Κούμαν με την ιδιότητα του προπονητή των «ζαχαρωτών», για την όγδοη αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.