Κόλλησε και... τέλος στο σερί

Κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό... Η Σλοβενία κράτησε γερά στην έδρα της και απέσπασε βαθμό από την Αγγλία, με το ισόπαλο 0-0 να σταματάει το νικηφόρο σερί 14 αγώνων σε προκριματικές φάσεις για τα «τρία λιοντάρια», που ωστόσο δεν δέχθηκαν για ακόμη μία φορά κάποιο τέρμα. Εμφάνιση για σεμινάριο από τον Τζο Χαρτ, μπήκε και βοήθησε ο Γουέιν Ρούνεϊ αλλά δεν είχε... ραβδάκι για να αλλάξει την λειτουγία της επίθεσης.



Κόλλησε και... τέλος στο σερί

Για τον ίδιο όμιλο, τα κακά νέα για την Σκωτία είναι πως ηττήθηκε από την Σλοβακία (σ.σ οι πρώτοι της βαθμοί) με σκορ 3-0 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Λιθουανίας επί της Μάλτας η δεύτερη θέση μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη για να κατακτηθεί.

Όσον αφορά τα «τρία λιοντάρια» συνεχίστηκε το αήττητο σερί σε τέτοιες φάσεις στα 32 παιχνίδια με 24 νίκες και οκτώ ισοπαλίες, ενώ σταμάτησε το επίσης νικηφόρο απέναντι στους Σλοβένους στις τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς..

Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα του 6ου ομίλου: 1. Αγγλία (7β.), 2. Λιθουανία 5(β.), 3. Σλοβενία (5β.), 4. Σκωτία (4β.), 5. Σλοβακία (3β.), 6. Μάλτα (0β.)

Σλοβενία-Αγγλία 0-0, Σλοβακία-Σκωτία 3-0, Λιθουανία-Μάλτα 2-0

Τα παιχνίδια που έρχονται (11/11): Αγγλία-Σκωτία, Μάλτα-Σλοβενία, Σλοβακία-Λιθουανία

Περιληπτικά, όπως προαναφέρθηκε ο Χαρτ έκανε μία από τις εμφανίσεις της ζωής του, ο Ρούνεϊ μπήκε, έπαιξε ως δεκάρι και βοήθησε στο ανέβασμα της ομάδας, ο Χέντερσον ήταν διπρόσωπος, ενώ στην μετριότητα κινήθηκαν ¶λι-Λίνγκαρντ. Κάκιστοι οι Στάριτζ-Γουόλκοτ, έγινε αλλαγή και έδωσε πνοή στα εξτρέμ ο Τάουνσεντ.

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους το πρόβλημα «φώναζε» για την Αγγλία και δεν ήταν άλλο από τα κενά στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Το δίδυμο Χέντερσον-Ντάιερ δεν έδειχνε να έχει την χημεία αυτού των αρχηγών της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού σε αντίθεση με το ματς απέναντι στην Μάλτα κανένας εκ των δύο δεν πήρε πάνω του το κομμάτι της ανάπτυξης.

Με τον Χέντερσον να παραμένει πιο πίσω και να πιέζει κοντά στην περιοχή μία φορά προς το τέλος, ενώ την στα ίδια λεπτά με τους Μαλτέζους είχε μια ασίστ και την τελική πάσα στον ¶λι (που σκόραρε για το 2-0 με διπλή προσπάθεια) παίζοντας γενικά περισσότερο πιο κοντά στα 3/3, ο Τζον Στόουνς ήταν εκείνος που επιχείρησε σε μία φάση του αγώνα να παίξει ρόλο οργανωτή -με αυτοπεποίθηση και από τον ρόλο που έχει στην Μάντσεστερ Σίτι-, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Στην μοναδική αξιόλογη φάση του ημιχρόνου οι Σλοβένοι έφτασαν δις μια ανάσα από το γκολ στο δεκάλεπτο, με τον Τζο Χαρτ να βγαίνει γρήγορα από την εστία του σε πρώτη φάση για να σταματήσει τετ-α-τετ του Μπέζιακ και το αριστερό σίδερο να είναι αυτό που στην συνέχεια στέρησε από τον Κούρτιτς το 1-0. Στα υπόλοιπα 35', με τον ρέφερι να σφυρίζει ακριβώς στα 45' το ημίχρονο, τα «τρία λιοντάρια» είχαν στον έλεγχό τους το τέμπο.

Το δεύτερο μέρος λίγο έλειψε να είναι εφιαλτικό, αλλά ο Χαρτ φώναξε βροντερότατο «παρών», και εν τέλει παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο αν και χτύπησε κατά την πτώση. Με την σειρά τα πράγματα, ο Ίλιτσιτς έκανε εξαιρετική ενέργεια για να δημιουργήσει μια σειρά από κινδύνους για την άμυνα των ¶γγλων, αλλά αυτή που θα έπρεπε να είναι καθοριστική πάσα, δεν ήταν καλή. Από την απομάκρυνση οι Σλοβένοι έφτασαν σε κόρνερ, αλλά και σε νέο, με τον πορτιέρε της Τορίνο να απομακρύνει. Έπειτα ακολούθησε η επέμβαση της σεζόν έως τώρα, με τον Χαρτ να ίπταται στο στο αριστερό του «Γ».

Το παιχνίδι άνοιξε πάρα πολύ στην συνέχεια, με θετικό και αρνητικό για τους ¶γγλους το ανέβασμα του Χέντερσον. Ο μέσος της Λίβερπουλ προωθήθηκε αφήνοντας μόνο του για τα αμυντικά καθήκοντα του άξονα τον Ντάιερ, κάτι που από τη μία έκανε τους φιλοξενούμενους να πιεστούν περισσότερο έξω από την μεγάλη τους περιοχή αλλά και να βρουν χώρους για αντεπιθέσεις, αυτό που ήθελε δηλαδή να αποφύγει ο Σάουθγκεϊτ με τους δύο αμυντικούς μέσους ή διαφορετικά, την απουσία του Ρούνεϊ. Ο «Χέντο» ήταν και αυτός που παραλίγο να βγάλει ασίστ στον Ίλιτσιτς, γυρνώντας χωρίς να βλέπει και πολύ άτσαλα την μπάλα στον κενό χώρο, αλλά ο Χαρτ βγήκε διαγώνια και δεξιά στην μικρή του περιοχή για να απομακρύνει το τελείωμα με το σώμα.

Στο 73' ο Σάουθγκεϊτ στήριξε την επιλογή του με τον Ντάιερ, περνώντας τον Ρούνεϊ (σ.σ πήρε το περιβραχιόνιο κατά την είσοδό του) αντί του Ντέλε ¶λι για να τον χρησιμοποιήσει ανάμεσα από τους εξτρέμ Λίνγκαρντ-Τάουνσεντ και πίσω από τον Στάριτζ. Λίγο αργότερα ο Ρόουζ θα μπορούσε να είναι εκείνος που θα έλυνε τον γρίφο για την παραβίαση της αντίπαλης άμυνας, όμως αντί να πασάρει σε έναν εκ των τριών που περίμεναν τελείωσε άσχημα την φάση. Δευτερόλεπτα έπειτα ο Στάριτζ βγήκε στην πλάτη των αμυντικών, αλλά ούτε εκείνος μπόρεσε να κάνει την πιο ορθολογική επιλογή. Στο 79' ήταν η σειρά του αρχηγού να απειλήσει, όμως έχασε για λίγο τον στόχο, ενώ σε ακόμη μία ευκαιρία ο Όμπλακ έδιωξε ωραία σε κόρνερ μακρινό χαμηλό σουτ του Λίνγκαρντ.

Το ματς τελείωσε 15 λεπτά αργότερα (σ.σ πέντε του έξτρα χρόνου) χωρίς να αλλάξει τίποτα...

Η σύνθεση της Αγγλίας: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Στόουνς, Ρόουζ, Χέντερσον, Ντάιερ, ¶λι (73' Ρούνεϊ), Λίνγκαρντ, Γουόλκοτ (Τάουνσεντ), Στάριτζ (82' Ράσφορντ)