Ασήμαντος ο παραγκωνισμός Ρούνεϊ για Σάουθγκεϊτ

Το γεγονός ότι ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας έχει χάσει τη θέση του βασικού στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι κάτι που δεν απασχολεί τη δεδομένη χρονική στιγμή τον εκλέκτορα των «τριών λιονταριών», Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του ενόψει του εκτός έδρας αγώνα της Τρίτης κόντρα στη Σλοβενία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας (2018).



Ασήμαντος ο παραγκωνισμός Ρούνεϊ για Σάουθγκεϊτ

«Προς το παρόν μου είναι αδιάφορο (που δεν παίζει ο Ρούνεϊ στη Γιουνάιτεντ). Αυτό, λόγω του ότι έχουμε το 30% της Πρέμιερ Λιγκ κατάλληλο για να αγωνιστεί στην Εθνική Αγγλίας. Από αυτούς, κάποιοι δεν θέλουν να παίξουν, άλλοι δεν είναι αρκετά καλοί για να παίξουν και έχεις έναν αρχηγό, ο οποίος επιθυμεί απεγνωσμένα να ηγηθεί εντός και εκτός γηπέδου και ο οποίος συνεχίζει την εκπληκτική συνεισφορά του στην ομάδα, οπότε για αυτό επιλέχθηκε. Αυτό που συμβαίνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι σημαντικό για αυτή την εβδομάδα», σχολίασε ο 46χρονος υπηρεσιακός προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Άγγλων για τον «κάπτεν» του συνόλου του.

Όσον αφορά την επικείμενη επιστροφή του Έρικ Ντάιερ στο βασικό σχήμα, αλλά και την ποιότητα που διαθέτει γενικότερα στον πάγκο του, ο Γκάρεθ Σάουθγκείτ ανέφερε:

«Ο Έρικ είναι σίγουρα ένας παίκτης που θελήσαμε να προστατέψουμε στο ματς με τη Μάλτα. Είχε υποστεί τραυματισμούς στο γόνατο, οπότε το να παίξει δύο παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ήταν αρκετά δύσκολο. Κοιτάζεις τον πάγκο και βλέπεις ότι υπάρχουν παιδιά που παίζουν κάθε εβδομάδα στις ομάδες τους στην Πρέμιερ Λιγκ, άρα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να αφήσεις κάποιους, είναι μέρος της δουλειάς. Το καλύτερο θα είναι να τους αξιολογήσω όλους και να δω ποιος θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με τη Σλοβενία».