«Έπρεπε να πετύχουμε περισσότερα γκολ»

Ικανοποιημένος με τη νίκη στο ντεμπούτο του, αλλά όχι με τα μόλις δύο γκολ που πέτυχε η Αγγλία κόντρα στη Μάλτα (2-0), δήλωσε ο υπηρεσιακός τεχνικός των «τριών λιονταριών», Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ειδική αναφορά σε Ρούνεϊ και «αποθέωση» για τον πρωτάρη Λίνγκαρντ.



«Έπρεπε να πετύχουμε περισσότερα γκολ»

«Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά, μπορούσαμε και έπρεπε να σκοράρουμε περισσότερα γκολ. Ο τερματοφύλακας της Μάλτας έκανε όμως κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις. Χάσαμε και ευκαιρίες, αλλά σε σχέση με το σημείο που ήμασταν πριν δέκα ημέρες είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

Απόλαυσα όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Θα ήθελα να προσφέρουμε τέσσερα ή πέντε γκολ στον κόσμο μας, αλλά μην ξεχνάμε πως η Μάλτα είχε χάσει στα προηγούμενα προκριματικά μόνο με ένα γκολ από Ιταλία και Κροατία. Έπρεπε όμως να πετύχουμε περισσότερα» ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Σάουθγκεϊτ, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τον Γουέιν Ρούνεϊ και για την πρώτη εμφάνιση του Τζέσε Λίνγκαρντ με το εθνόσημο:

«Ο Ρούνεϊ είχε εντολή να ελέγχει το παιχνίδι για εμάς. Ξέραμε ότι θα είχαμε την κατοχή και χρειαζόμασταν την εμπειρία και τις ηγετικές του ικανότητες. Και όχι μόνο στο ματς αλλά και κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας. Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα και ήταν σημαντικός για την ομάδα.

Ο Λίνγκαρντ ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του, μια συνεχόμενη απειλή. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και του αρέσει να αγωνίζεται στο Γουέμπλεϊ, στο οποίο έχει σκοράρει δύο φορές με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».