Αγγλία-Μάλτα (preview)

Το «δύο στα δύο» θα επιδιώξει να κάνει σήμερα (8/10) η εθνική Αγγλίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία, υποδεχόμενη στο «Γουέμπλεϊ» το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Μάλτας (19:00).



Αγγλία-Μάλτα (preview)

Πρόσωπο της αναμέτρησης είναι αδιαμφισβήτητα ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ο οποίος αντικαθιστά μέχρι νεοτέρας τον Σαμ Άλαρνταϊς και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στον πάγκο των «τριών λιονταριών».

Οι Άγγλοι προέρχονται από 13 συνεχόμενες νίκες σε αναμετρήσεις προκριματικών γύρων Ευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τελευταία την εκτός έδρας επικράτηση της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στη Σλοβακία με 1-0, χάρις στο γκολ του Άνταμ Λαλάνα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τόσο ο λυτρωτής της 4ης του Σεπτέμβρη όσο και ο και ο Ραχίμ Στέρλινγκ δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για τη σημερινή μάχη λόγω προβλημάτων τραυματισμού. Τον επίσης τραυματία Γκλεν Τζόνσον αντικατέστησε ο Άντρος Τάσουσεντ ενώ το χορό των απουσιών κλείνει ο Φιλ Γιαγκέλκα, ο οποίος τίθεται νοκ-άουτ λόγω προβλήματος στο μηρό.

Όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Σάουθγκεϊτ, φρόντισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου να αποκαλύψει πως δύο εκ των «σίγουρων» είναι οι Θίο Γουόλκοτ και Γουέιν Ρούνει, με τον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παραμένει αρχηγός της ομάδας.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Στόουνς, Κέιχιλ, Ρόουζ, Χέντερσον, Ντάιερ, Γουόλκοτ, Ρούνεϊ, Ράσφορντ, Άλι

Μάλτα: Χογκ, Μπαλντατσίνο, Άγκιους, Μποργκ, Σιμπέρας, Φένεκ, Καμιλιέρι, Σικλούνα, Μίφσουντ, Σκέμπρι, Εφιόνγκ