Σάουθγκεϊτ: «Να φανούμε γενναίοι…»

Να δει μια ομάδα ενωμένη, με σαφή προσανατολισμό στο γήπεδο και γενναία όταν οι περιστάσεις το επιτάσσουν, περιμένει ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ από την εθνική Αγγλίας στην αυριανή (8/10) αναμέτρηση με τη Μάλτα. Παραμένει αρχηγός ο Ρούνεϊ!  



Σάουθγκεϊτ: «Να φανούμε γενναίοι…»

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των «τριών λιονταριών», στην παρθενική του συμμετοχή στον πάγκο ως πρώτος προπονητής, ευελπιστεί πως θα παρουσιάσει την ανανεωμένη… version των «τριών λιονταριών» ή καλύτερα, αυτή που ο κόσμος τους θα χαίρεται να βλέπει!

 «Πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και να τηρούμε τις αρχές μας. Μπορεί να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ, ίσως και όχι… Στη δεύτερη περίπτωση θα είναι σημαντικό να επιμείνουμε στο πλάνο μας και να φανούμε γενναίοι», τόνισε αρχικά ο Σάουθγκεϊτ και πρόσθεσε:

«Θέλω να δω μια γενναία Αγγλία, έτοιμη να δημιουργήσει ευκαιρίες και να πάρει ρίσκο».

Όσον αφορά τον Γουέιν Ρούνεϊ, η πρώτη ερώτηση που του έγινε είναι εάν θα παραμείνει αρχηγός: «Ναι», απάντησε ο τεχνικός της Αγγλίας, όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει την ενδεκάδα που θα  χρησιμοποιήσει: «Ξέρω ότι όλοι θέλετε να μάθετε νωρίς την ομάδα που θα παρατάξω. Οι παίκτες τη γνωρίζουν και είμαι σίγουρος ότι θα τη διαρρεύσουν. Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα, διότι δεν καταλαβαίνω τη λογική να μάθει η αντίπαλός μας τόσο νωρίς με ποιους θα παίξουμε».

Η κουβέντα πήγε ξανά στον Ρούνεϊ και η ερώτηση αυτή τη φορά αφορούσε τη θέση που θα παίξει. Στην φυσική του θέση, δηλαδή στην επίθεση, ή στη μεσαία γραμμή; Από όσα είπε, μάλλον το δεύτερο… «Η ικανότητά του να κοντρολάρει τα παιχνίδια, η εμπειρία του, είναι σημαντικά στοιχεία και θα πάρει ξανά πολλές μπάλες στα πόδια του. Περιμένω να είναι αυτός που θα κοντρολάρει και πάλι το παιχνίδι μας, όπως έκανε και στα προηγούμενα όπου είχε 30-40% την κατοχή».