Μιφσούντ: «Μεγάλο έθνος με μεγάλους παίκτες η Αγγλία»

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια μίλησε ο Μαλτέζος διεθνής επιθετικός, Μάικλ Μιφσούντ, για τους αυριανούς (8/10, 19:00 ώρα Ελλάδος) αντιπάλους του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας (2018) χαρακτηρίζοντας την Αγγλία ως μεγάλο έθνος που διαθέτει σπουδαίους ποδοσφαιριστές.



Μιφσούντ: «Μεγάλο έθνος με μεγάλους παίκτες η Αγγλία»

«Η Αγγλία είναι ένα μεγάλο έθνος με μεγάλους παίκτες. Όλοι είδαμε ότι ο προπονητής τους απολύθηκε και αντικαταστάθηκε από άλλον, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει το σύνολο, όμως οι ποδοσφαιριστές αυτοί μπορούν να τον διαχειριστούν», δήλωσε αρχικά ο 35χρονος πλέον Μιφσούντ εν όψει της αναμέτρησης στο «Γουέμπλεϊ», ενώ όσον αφορά τη δική του ομάδα και το αν εκείνη μπορεί να καταφέρει κάτι αντίστοιχο με την Ισλανδία στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δηλαδή, να νικήσει τους Άγγλους, συμπλήρωσε:

«Η Ισλανδία είναι μία χώρα ακόμα μικρότερη κι από εμάς, αλλά σχεδόν όλοι οι παίκτες της αγωνίζονται στο εξωτερικό. Πήγαν πολύ καλά στο Γιούρο, όμως, δεν μπορείς να τους συγκρίνεις μαζί μας, ή με το Σαν Μαρίνο. Κάθε έθνος έχει τις ιδιαιτερότητές του. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η Αγγλία είναι το φαβορί, εμείς το αουτσάιντερ, ωστόσο, όλοι αγωνιζόμαστε για τη νίκη και το παιχνίδι ξεκινάει από το 0-0. Κάποιες φορές με τη βοήθεια της τύχης συμβαίνουν και θαύματα! Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα απολαύσουμε το παιχνίδι. Θα είναι μία περήφανη στιγμή για εμάς».

Κλείνοντας, ο μικρόσωμος στράικερ δεν θα μπορούσε να μην κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με το παιχνίδι για τους «32» του Λιγκ Καπ Αγγλίας πριν 9 χρόνια (26 Σεπτεμβρίου 2007), όταν η Κόβεντρι, στην οποία αγωνιζόταν τότε (ομάδα της Τσάμπιονσιπ) απέκλεισε την πρωταθλήτρια Aγγλίας και Ευρώπης εκείνη τη σεζόν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κερδίζοντάς την με 2-0 μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», χάρη σε δύο δικά του τέρματα. Ειδικότερα, είπε:

«Παίζοντας στο Ολντ Τράφορντ μπροστά σε 75 χιλιάδες κόσμο με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σκοράροντας δύο γκολ, με τα οποία την είχαμε αποκλείσει ήταν κάτι ιδιαίτερο. Είχαμε παίξει πολύ καλά και όλοι ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Εκτός από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος είχε τρελαθεί λίγο»!