Γουόκερ σε Άλι: «Μείνε προσγειωμένος»

Μία συμβουλή προς τον Ντέλε Άλι είχε να δώσει ο Κάιλ Γουόκερ, στο περιθώριο του αγώνα της Αγγλίας κόντρα στην Μάλτα για τα προκριματικά του Μουντιάλ.



Γουόκερ σε Άλι: «Μείνε προσγειωμένος»

Ο 20χρονος μέσος της Τότεναμ διαδέχθηκε τον συμπαίκτη του, κατακτώντας το βραβείο του νεαρού παίκτη της χρονιάς για τη σεζόν 2015-16 στην Πρέμιερ Λιγκ. Για αυτό το λόγο, ο δεξιός μπακ των «σπιρουνιών» προτρέπει τον Άλι να παραμείνει προσγειωμένος.

Σύμφωνα με τον 26χρονο, η πορεία του Ντέλε Άλι θα τη φετινή σεζόν θα αποδείξει σε μεγάλο βαθμό πόσο καλός παίκτης είναι: «Είναι σημαντικό. Θυμάμαι όταν κέρδισα εγώ το βραβείο, ότι η απόδοσή σου την επόμενη χρονιά σε κάνει έναν πολύ καλό παίκτη ή έναν μέτριο παίκτη. Από νεαρή ηλικία, διαχειρίζεται πολύ καλά το βάρος που κουβαλά στους ώμους του».

Ο Γουόκερ τονίζει την απλότητα στο παιχνίδι του Άλι, ο οποίος δείχνει να απολαμβάνει κάθε στιγμή στους αγώνες: «Πάντα λέω ότι φαίνεται σαν να παίζει σε πάρκο. Είναι φανταστικό για έναν παίκτη να παίζει ποδόσφαιρο με το χαμόγελο στο στόμα και να απολαμβάνει κάθε στιγμή».

Στη συνέχεια όμως δίνει συμβουλή στον συμπαίκτη του να μην το παρακάνει: «Μπορεί να είναι εκφραστικός, αλλά νομίζω ότι κάποιες φορές πρέπει να παραμένει προσγειωμένος και απλός, πράγμα που του λέει και ο προπονητής. Όταν είναι εκφραστικός στην επίθεση, δεν μπορείς να του πεις τίποτα, γιατί τις πιο πολλές φορές πιάνει. Πετυχαίνουμε πολλά γκολ με αυτό τον τρόπο», σημείωσε ο 26χρονος Άγγλος για τον νεαρό αστέρα της Τότεναμ.