Πουγιόλ: «Πρόκληση για τον Πεπ η Αγγλία»

Μετά τις επιτυχημένες παρουσίες του σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου, ο Πεπ Γκουαρντιόλα θέλει να πετύχει και με τη Μάντσεστερ Σίτι, κάτι που για τον Κάρλες Πουγιόλ είναι μια μεγάλη πρόκληση στην μέχρι στιγμής προπονητική καριέρα του 45χρονου τεχνικού.



Πουγιόλ: «Πρόκληση για τον Πεπ η Αγγλία»

«Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Γκουαρντιόλα, αλλά πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει το ποδόσφαιρο στην Αγγλία. Πολλοί άνθρωποι λένε πως στην Αγγλία το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό σε σχέση με άλλες χώρες όμως με τον τρόπο που δουλεύει ο Γκουαρντιόλα και με την πίεση που ασκεί στους παίκτες του μπορεί να τα καταφέρει», είπε για τον πρώην προπονητή του στη Μπαρτσελόνα (την περίοδο 2008-12) ο Πουγιόλ, και συνέχισε:

«Ο Πεπ επιθυμεί να ξεκινάει το παιχνίδι της ομάδας από πίσω και τον τερματοφύλακα. Βασίζεται στην κατοχή της μπάλας και στο ‘χτίσιμο’ του παιχνιδιού από την άμυνα. Έχω δει πως έχει επηρεάσει την ομάδα πολύ γρήγορα. Τα πάει πολύ καλά, έχει ξεκάθαρες ιδέες τις οποίες προσπαθεί να μεταδώσει στους παίκτες. Είναι ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο έχω συνεργαστεί και χαίρομαι που τον βλέπω στην Αγγλία».