Προβάδισμα Γαλλίας έναντι Αγγλίας για Ντεμπελέ

Την... εθνικότητα του επιθετικού της Σέλτικ, Μούσα Ντεμπελέ, διεκδικούν οι Ομοσπονδίες της Γαλλίας και της Αγγλίας, με τους Γάλλους, μέχρι στιγμής, να έχουν τον πρώτο λόγο, χάρη, κυρίως, στον Ντιντιέ Ντεσάν.



Προβάδισμα Γαλλίας έναντι Αγγλίας για Ντεμπελέ

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ο 20χρονος ποδοσφαιριστής έχει δηλώσει σε βρετανικό Μέσο για τον εκλέκτορα των «τρικολόρ»:

«Αν ο Ντιντιέ Ντεσάν παρακολουθεί τις εμφανίσεις μου, αυτό σημαίνει ότι πηγαίνω καλά, άρα είναι ένα θετικό σημάδι για μένα. Θα ήμουν περήφανος να αγωνιστώ υπό τις οδηγίες ενός τέτοιου προπονητή».

Ο φορ των «καθολικών» έχει καταγωγή από το Μάλι, ωστόσο, είναι γενημμένος στη Γαλλία, με την οποία και διατελεί μέχρι σήμερα διεθνής στα μικρότερα κλιμάκιά της (Κ 21).

Παρ’ όλα αυτά, οι Άγγλοι περιμένουν το... χρόνο να κυλήσει υπέρ τους, καθώς, αν δεν συμπληρωθεί η καθορισμένη εκ του νόμου πενταετία παραμονής του αθλητή επί βρετανικού εδάφους, η Ομοσπονδία της χώρας δεν θα έχει το δικαίωμα να εντάξει τον Ντεμπελέ στο σύνολο των «τριών λιονταριών».

Θυμίζουμε, ότι ο ποδοσφαιριστής διανύει -δίχως να έχει ολοκληρώσει- τον πέμπτο χρόνο παραμονής του στο «Νησί», καθώς την τετραετία 2012-2016 ήταν κάτοικος Λονδίνου φορώντας τη φανέλα της Φούλαμ, ενώ από το καλοκαίρι ζει στη Γλασκώβη, όπου και αγωνίζεται με τα χρώματα της Σέλτικ.