Ανρί: «Το γκολ του Κοσιελνί δεν έπρεπε να μετρήσει»

Την δική του άποψη σχετικά με το γκολ της Άρσεναλ κόντρα στη Μπέρνλι χθες (2/10),  που σήκωσε ... αρκετή κουβέντα αλλά ήταν και καθοριστικό  για να πάρει τους τρεις βαθμούς, εξέφρασε ο Τιερί Ανρί, σε εκπομπή του Sky Sports.



Ανρί: «Το γκολ του Κοσιελνί δεν έπρεπε να μετρήσει»

Χάρη στο τέρμα του Λοράν Κοσιελνί, το οποίο προήλθε από κόντρα ύστερα από σουτ του Τσάμπερλεϊν στο 93ο λεπτό της αναμέτρησης, η Άρσεναλ «δραπέτευσε» από το «Τέρφ Μουρ» και ανέβηκε έτσι στην 3η θέση της βαθμολογίας με 16 πόντους. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρώην άσο της, Τιερί Ανρί, το συγκεκριμένο τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει από τον διαιτητή Γκρεγκ Πόουσον, καθώς υπήρχε ξεκάθαρη παράβαση.

«Αν δεν παρεμβαλλόταν το χέρι του, η μπάλα θα πήγαινε προς τα έξω. Αν ο διαιτητής έδινε χέρι στη φάση, θα το καταλάβαινα. Αλλά δεν νομίζω επίσης πως ο Κοσιελνί είχε πρόθεση γι’ αυτό. Αυτή είναι η ουσία», ήταν το σχόλιο του Γάλλου.

Βέβαια, για παρόμοια περίπτωση (με ξεκάθαρη πρόθεση βέβαια) είχε κατηγορηθεί και ο ίδιος ο Ανρί, όταν τον Νοέμβριο του 2009 με τη φανέλα της Γαλλίας – για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Ιρλανδία – είχε … σερβίρει τη μπάλα με το χέρι στον Γκαλάς για να πετύχει εκείνος γκολ (1-1) και να πάρει εν τέλει την πρόκριση η χώρα του...