Τρέλα στη Γλασκώβη με απώλεια για τη Σίτι

Στο εντυπωσιακό 3-3 σταμάτησε το σκορ της βρετανικής «μάχης» της Σέλτικ με τη Μάντσεστερ Σίτι στη Γλασκώβη για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτη απώλεια βαθμών για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που ισοφάρισε τρεις φορές. Τρομερά μαχητικοί οι «καθολικοί», οφσάιντ το πρώτο τους γκολ.  



Τρέλα στη Γλασκώβη με απώλεια για τη Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι, σίγουρα δεν περίμενε τη Σέλτικ τόσο θαρραλέα και με τέτοια διάθεση για πίεση. Όπως επίσης δεν περίμενε ότι ο Ρόγκιτς θα έκανε ό,τι ήθελε στη μεσαία γραμμή και θα... έκοβε βόλτες όποτε ήθελε ανάμεσα στους Φερναντίνιο και Γκουντογκάν. Οι «πολίτες» τα βρήκαν εξαιρετικά σκούρα στο «Celtic Park» από τους μαχητικότατους «καθολικούς» και βρέθηκαν από το πρώτο ημίχρονο να κυνηγούν δύο φορές το σκορ. Μόλις στο 3ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Σινκλέρ, ο Φόρεστ από το δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στη μικρή περιοχή κι εκεί πρώτα ο Σβιατσένκο κι έπειτα με το στήθος ο Ντεμπελέ – αν και από θέση οφσάιντ – βοήθησαν στο 1-0! Η πρώτη απάντηση από πλευράς Σίτι ήρθε στο 12ο λεπτό σε εξέλιξη στημένης φάσης με το σουτ του Κολάροφ να πηγαίνει πάνω στον Φερναντίνιο κι αυτός πανεύκολα με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή να γράφει το 1-1.

Το πολύ καλό παιχνίδι που έκαναν οι γηπεδούχοι, έδωσε ταχύτατο ρυθμό, τόσο που ήταν... αδιανόητο να διατηρηθεί αυτός καθ' όλη τη διάρκεια, ακόμα και για το πρώτο ημίχρονο! Ο Ρόγκιτς που ξεχώρισε από τη Σέλτικ ήταν ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος της ομάδας του, όταν με ατομική ενέργεια στο 20', είδε τον Τίρνεϊ που ανοίχτηκε από αριστερά, του μοίρασε τη μπάλα κι αυτός έκανε το σουτ για να κοντράρει πάνω στον Στέρλινγκ και να καταλήξει στα δίχτυα του Μπράβο για δεύτερη φορά! Ο νεαρός φορ των «πολιτών» θα έπαιρνε το αίμα του πίσω στο 28' όταν από ωραία κάθετη του Σίλβα, νίκησε με ντρίμπλα τον Τίρνεϊ κι έπειτα με δεξί πλασέ τον Γκόρντον για το 2-2. Η ξεκάθαρη πρόθεση για επιθέσεις και από τις δύο ομάδες έκανε το παιχνίδι να δείχνει ότι μάλλον... τίποτα δεν είχε τελειώσει ακόμα και το γεγονός πως ο ρυθμός έπεσε προς το φινάλε του πρώτου 45λέπτου, ήταν απλά η... ηρεμία πριν τη νέα καταιγίδα.

Μόλις στο 47ο λεπτό, με το... καλησπέρα, όπως το έκανε και στο πρώτο μέρος, ο Μούσα Ντεμπελέ ανάγκασε τον Κλαούντιο Μπράβο να μαζέψει ξανά τη μπάλα από τα δίχτυα του! Με ανάποδο γυριστό σουτ από σέντρα του Τίρνεϊ και κάκιστη προσπάθεια απομάκρυνσης του Κολάροφ, έγινε το 3-2 για τους γηπεδούχους που αιφνιδίασαν και πάλι, αλλά γι' ακόμα μια φορά δεν κατάφεραν να το χαρούν για πολύ... Ο Σίλβα, σε μια από τις φάσεις που αποδεικνύουν το ποιόν του ως ποδοσφαιριστής, μ' ένα άγγιγμα έβγαλε μόνο τον Αγουέρο, εκείνος δεν καταφέρνει να νικήσει τον Γκόρντον, όμως το κάνει ο Νολίτο στο «ριμπάουντ» για το 3-3 στο 55'!

Ακόμα κι αν η αλλαγή του Ρόγκιτς με τον Άρμστρονγκ είχε στόχο το φρεσκάρισμα στη μεσαία γραμμή της Σέλτικ, οι «πολίτες» μετά και την τρίτη ισοφάριση πήραν τα ηνία στον αγωνιστικό χώρο και πλέον άρχισαν να περιορίζουν τους Σκωτσέζους. Όσο οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έψαχναν το δρόμο για ένα τέταρτο γκολ και παράλληλα πρόσεχαν ώστε οι χώροι που άφηναν να μην αποδειχθούν μοιραίοι όταν οι «καθολικοί» με ό,σα αποθέματα δύναμης είχαν, έβγαιναν μπροστά, ο κόσμος των γηπεδούχων προσπαθούσε να δώσει βοήθεια και αντοχή στο σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς για να περάσουν τα λεπτά και να μη χαθεί ο βαθμός. Στο 84ο λεπτό πέρασε στο ματς για τη Σέλτικ και ο Γκρίφθις αντί του Μπιτόν, με τον Ρότζερς να παίρνει το ρίσκο με την ελπίδα να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του και να τα παίξει όλα για όλα! Παρ' όλα αυτά, η Σίτι δεν έκανε κάτι διαφορετικό αμυντικά από τη στιγμή που παρέμενε η ομάδα με την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως πλέον δεν ήταν αρκετό, με τον Γκόρντον να σταματάει τον Γκουντογκάν στο 90' και το 3-3 επιβεβαιώθηκε ως αποτέλεσμα της... τρελής αναμέτρησης.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου έπειτα από δύο παιχνίδια:

1.Μπαρτσελόνα 6

2.Μάντσεστερ Σίτι 4

3.Σέλτικ 1

4.Γκλάντμπαχ 0

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σέλτικ: Γκόρντον, Λούστιγκ, Κ.Τουρέ, Σβιατσένκο, Τίρνεϊ, Μπράουν, Μπίτον (83' Γκρίφιθς), Φόρεστ (80' Ρόμπερτς), Ρόγκιτς (57' Άρμστρονγκ), Σινκλέρ, Ντεμπελέ

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Ζαμπαλέτα, Οταμέντι, Κολάροφ, Κλισί (73' Στόουνς), Φερναντίνιο, Στέρλινγκ, Γκουντογκάν, Σίλβα, Νολίτο (76' Φερνάντο), Αγουέρο