Το παραμύθι έχει δράκο, και τον... σκότωσε κι αυτόν! (Video)

Με πρωταγωνιστή τον «Dragon Slayer» Ισλάμ Σλιμανί (αλλά και τον Κάσπερ Σμάιχελ που κατέβασε ρολά στην επιστροφή του), η Λέστερ πανηγύρισε τη νίκη (1-0) επί των... δράκων της Πόρτο στο πρώτο της εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς, και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου της!



Το παραμύθι έχει δράκο, και τον... σκότωσε κι αυτόν! (Video)

Οι παίκτες του Κλάουντιο Ρανιέρι έκαναν όσα χρειάζονταν για να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία (η πρώτη αγγλική ομάδα που ξεκινησε με 2/2), με πρωταγωνιστή την πιο ακριβή μεταγραφή της, που δεν σταμάτησε να τα... παστελώνει κόντρα στους «δράκους» ούτε εκτός συνόρων Πορτογαλίας (σ.σ ως πρώην παίκτης της Σπόρτινγκ Λισαβόνας). Τεράστια, όπως προαναφέρθηκε, και η συνεισφορά του Σμάιχελ, ο οποίος ήταν σταθερότατος και ίσως λίγο τυχερός, όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του προς την εκπνοή.

Στο άλλο παιχνίδι του 7ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ η ερχόμενη αντίπαλος των πρωταθλητών Αγγλίας, Κοπεγχάγη, επικράτησε με ευκολία της Κλαμπ Μπριζ (4-0).

Η βαθμολογία:

1. Λέστερ 6β.

2. Κοπεγχάγη 4β.

3. Πόρτο 1β.

4. Κλαμπ Μπριζ 0β.

Μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, η Λέστερ είχε καταφέρει να απειλήσει και να απειληθεί, αλλά για καλή της τύχη στην καλύτερη ευκαιρία μέχρι εκείνη την ώρα η Πόρτο δεν μπόρεσε να πάρει κεφάλι, όταν η μπάλα πέρασε από τον Κάσπερ Σμάιχελ με λόμπα από τον Σίλβα αλλά κατέληξε εκτός.

Στο 14' ο Ισλάμ Σλιμανί εξαπέλυσε προειδοποιητική βολή με το κεφάλι, με τον Ίκερ Κασίγιας να ελέγχει την φάση, για να ακολουθήσει το 1-0 12 λεπτά αργότερα. Ο «Dragon Slayer» βρήκε για τρίτη φορά δίχτυα με κεφαλιά (3/3 γκολ του δηλαδή με τις «αλεπούδες», 7/7 στις συναντήσεις του με την Πόρτο), όταν ο Ρίγιαντ Μάχρεζ σέντραρε από τα δεξιά και ο Τζέιμι Βάρντι δεν μπόρεσε να κάνει πρώτος επαφή με την μπάλα.

Το σκορ θα μπορούσε να είναι 2-0 πριν πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, αλλά σε διπλή συνεργασία Βάρντι-Μάχρεζ, ο δεύτερος -αρχικά- δεν μπόρεσε να κάνει επαφή με την μπάλα μπροστά στο τέρμα και εν συνεχεία ο πρώτος την είδε να σταματά στην πλάτη του από βαθύ γέμισμα του Αλγερινού και ενώ ετοιμαζόταν να βγει τετ-α-τετ.

Για μεγάλο διάστημα στην επανέναρξη του αγώνα κύριο μέλημα για τους γηπεδούχους ήταν να μην δεχθούν την ισοφάριση και οι Μόργκαν-Χουτ έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μην συμβεί αυτό. Μάλιστα η καλύτερη ευκαιρία μέχρι το 60' τους ανήκε, όταν ο Μάχρεζ σούταρε και ο Κασίγιας έδιωξε. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Πόρτο άρχισε να γίνεται πιο επικίνδυνη, ωστόσο ήταν η σειρά του Σμάιχελ να την σταματήσει, κάνοντάς το επιτυχημένα .

Στο 85' ο Κορόνα, που είχε περάσει λίγο πριν ως αλλαγή, έφτασε κοντά στο 1-1 αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι -αφού χτύπησε και στον Ολμπράιτον- και δεν κατέληξε στα δίχτυα. Τέλος, όπως και στα παραμύθια, καλό, όλα καλά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λέστερ: Σμάιχελ, Ερνάντες, Χουτ, Μόργκαν, Φουχς, Ντρίνκγουοτερ, Ολμπράιτον, Άμαρτεϊ, Μάχρεζ (88' Γκρέι), Σλιμανί (82' Κινγκ), Βάρντι

Πόρτο: Κασίγιας, Λαγιούν, Μαρκάνο, Φελίπε, Τέγιες, Ντανίλο, Αντρέ (63' Ερέρα), Τόρες (78' Κορόνα), Σίλβα, Οτάβιο, Λόπες (63' Χότα)