Σμόλινγκ: «Αρχηγός και ηγέτης μας ο Ρούνεϊ»

Φυσικό ηγέτη, τόσο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και στην Εθνική Αγγλίας χαρακτήρισε τον Γουέιν Ρούνεϊ ο κεντρικός αμυντικός των «κόκκινων διαβόλων», Κρις Σμόλινγκ.



Σμόλινγκ: «Αρχηγός και ηγέτης μας ο Ρούνεϊ»

«Ανεξαρτήτως αν βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι ή στον πάγκο, είναι πάντοτε ο ίδιος χαρακτήρας, για αυτό και είναι ο αρχηγός και ηγέτης μας και στη Γιουνάιτεντ, αλλά και στην Εθνική Αγγλίας. Είναι τόσο έμπειρος αυτός ο άνθρωπος κι έχει παίξει τόσο πολλούς αγώνες που, πιστεύω, ότι είναι θέμα χρόνου να «βάλει φωτιά» στα αντίπαλα δίχτυα, χάρη στην ποιότητα που διαθέτει»ανέφερε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος στον 4-1 επί της Λέστερ το Σάββατο(24/09).

Ο απόντος του Ρούνει, 26χρονος «κάπτεν» της Γιουνάιτεντ μίλησε και για τη σημασία της νίκης απέναντι στους περυσινούς πρωταθλητές Αγγλίας τονίζοντας, ότι αν επαναληφθεί η απόδοση του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στις «αλεπούδες» (τότε σημείωσε και τα 4 τέρματά της η Γιουνάιτεντ), θα είναι λίγες οι ομάδες που μπορούν να τους ανακόψουν. Ειδικότερα, σχολίασε:

«Έγινε μεγάλη συζήτηση για το πως μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, μιας και προφανώς, είχαμε μια πολύ κακή εβδομάδα με τρεις ήττες. Όμως, όχι μόνο την ανατρέψαμε, αλλά δείξαμε και μέσα στο γήπεδο τι μπορούμε να κάνουμε. Νομίζω, ότι παίξαμε εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο και αν αρχίζουμε τα παιχνίδια μας με τέτοιο ρυθμό, θεωρώ, ότι δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να μας σταματήσουν».