Άρσεναλ για... φίλημα! (Videos)

Τέλος σε μια... κατάρα που κρατούσε μια πενταετία έβαλε η Άρσεναλ! Με εξαιρετική εμφάνιση -κυρίως στο πρώτο μέρος- οι «κανονιέρηδες» σκόρπισαν στους... πέντε (σ.σ όσα και τα χρόνια που είχαν να κερδίσουν) ανέμους την Τσέλσι και με το τελικό 3-0 ανέβηκαν στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.



Άρσεναλ για... φίλημα! (Videos)

Την τελευταία φορά που είχαν ηττηθεί οι «μπλε» στο «Emirates» ήταν την σεζόν 2010-11 (27/12/10), με σκορ 3-1.

Με μια λέξη για το πρώτο 45λεπτο... οπτασία!

Οι γηπεδούχοι παίρνοντας άριστα στον τρόπο με τον οποίο εκτέλεσαν το πλάνο τους στο χορτάρι βρέθηκαν να έχουν πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων έως το 14' όταν ο Θίο Γουόλκοτ ολοκλήρωσε φανταστική συνεργασία των συμπαικτών του.

 

 

Και για την... επεξήγηση:

 

 

Τρία λεπτά νωρίτερα (11') ο Αλέξις Σάντσες πίεσε τον Γκάρι Κέιχιλ, οποίος γύρισε την μπάλα στο κενό με αποτέλεσμα ο Χιλιανός να κάνει κούρσα και να ολοκληρώσει ιδανικά την φάση με τον Τιμπό Κουρτουά ανήμπορο να αντιδράσει.

 

 

Σε ένα ακόμη... ποίημα, για το 3-0, ο Εζίλ διήνυσε το μισό γήπεδο με την μπάλα στα πόδια και την κατάλληλη στιγμή την έσπασε στον Αλέξις (που πέρασε από την τρύπα της βελόνας, ανάμεσα σε Κέιχιλ-Λουίς). Ο Χιλιανός κράτησε όσο έπρεπε και με ωραίο «σκάψιμο» επέστρεψε στον Γερμανό, ο οποίος με σουτ που βρήκε και στο έδαφος έκανε τον Κουρτουά να νικηθεί για ακόμη μία φορά στο ματς.

 

 

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο πρώτοι σκόρερ της Άρσεναλ, Αλέξις και Γουόλκοτ βρήκαν δίχτυα στο 350 και 100 παιχνίδι τους αντιστοίχως με το κανόνι στο στήθος.

Από την πλευρά της η Τσέλσι, που όλη κι όλη είχε μια καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος με τον Γουίλιαν να σουτάρει ελάχιστα εκτός από διαγώνια θέση, δεν έδειξε να μπορεί να αντιδράσει ούτε μετά την επιστροφή της από τα αποδυτήρια. Παράλληλα, η Άρσεναλ μετά από ένα «νεκρό» δεκάλεπτο άρχισε να γίνεται και πάλι απειλητική απέναντι σε μια άμυνα που της έκανες... φου έπεφτε, ωστόσο τα χαλούσε στην τελική πάσα.

Οι γηπεδούχοι δεν αισθάνθηκαν κίνδυνο ούτε μια στιγμή μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, και με όσα έχτισαν στο πρώτο ημίχρονο, τον κόσμο να φωνάζει «όλε» συχνά-πυκνά, πανηγύρισαν ένα σπουδαίο από όλες τις απόψεις τρίποντο.

Σε άλλα αξιοσημείωτα της συνάντησης, ο Σεσκ Φάμπρεγας (που επιτέλους για τον ίδιο ξεκίνησε βασικός) χειροκροτήθηκε από μερίδα οπαδών της παλιάς του ομάδας κατά την αλλαγή του από τον Αντόνιο Κόντε. Όσον αφορά το σύνολο των «κόκκινων» οπαδών, χαρούμενοι και χωρίς έγνοιες ζητούσαν από τον Γκρανίτ Τσάκα (σ.σ αντικατέστησε τον τραυματία Φρανσίς Κοκλέν στο Α' μέρος) να σουτάρει σχεδόν σε κάθε του επαφή με την μπάλα, έχοντας σκοράρει εκτός περιοχής στα τελευταία δύο παιχνίδια.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Καθόρλα, Κοκλέν (32' Τσάκα), Γουόλκοτ, Εζίλ, Ιβόμπι (69' Γκιμπς), Αλέξις (79' Ζιρού)

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Λουίς, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Γουίλιαν (71' Πέδρο), Φάμπρεγας (55' Αλόνσο), Μάτιτς, Αζάρ (71' Μπατσουαγί), Κόστα