Άρσεναλ-Τσέλσι 3-0 (Ημίχρονο)

Σε... παρτάκι έχει μετατρέψει το ντέρμπι με την Τσέλσι η Άρσεναλ -τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο- προηγούμενη με σκορ 3-0 και έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης.



Άρσεναλ-Τσέλσι 3-0 (Ημίχρονο)

Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά από το πρώτο λεπτό και αυτό τους απέφερε και το πρώτο τέρμα, όταν από τραγικό λάθος του Γκάρι Κέιχιλ που γύρισε την μπάλα στο πουθενά, ο Αλέξις έκανε την κούρσα και νίκησε τον Τιμπό Κουρτουά.

Το 2-0 ήρθε τρία λεπτά αργότερα με πιο ορθολογικό τρόπο, όταν οι «κανονιέρηδες» θύμισαν πως στην καλή τους μέρα μπορούν να παίξουν άνετα τίκι-τάκα. Ιβόμπι στον Μπεγιερίν στην πλάτη της άμυνας, παράλληλη πάσα στον Γουόλκοτ α λα... Fifa και 2-0 για τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ.

Όσον αφορά το τρίτο γκολ ήρθε από υποδειγματική αντεπίθεση και συνεργασία των Αλέξις-Εζίλ, με τον δεύτερο να πασάρει στον Χιλιανό εκείνος να του επιστρέφει και ο Γερμανός με σουτ που χτύπησε και στο έδαφος να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας.

Στην μοναδική αξιόλογη φάση της Τσέλσι ο Γουίλιαν σούταρε λίγο εκτός έπειτα από εξίσου όμορφη συνεργασία. Το δυσάρεστο για την Άρσεναλ είναι πως έχασε τον Φρανσίς Κοκλέν με τραυματισμό, τη θέση του οποίου πήρε ο Γκρανίτ Τσάκα.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Καθόρλα, Κοκλέν (32' Τσάκα), Γουόλκοτ, Εζίλ, Ιβόμπι, Αλέξις

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Λουίς, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Γουίλιαν, Φάμπρεγας, Μάτιτς, Αζάρ, Κόστα