Με ζόρι και άγχος πέρασε η Γιουνάιτεντ

Χρειάστηκε να επιστρατευθούν μέχρι και οι Ράσφορντ και Ζλάταν, έδωσε τη λύση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να βρεθούν λύσεις και να πάρει η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο την πρόκριση στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ με το τελικό 3-1 επί της Νορθάμπτον. Πρόκριση στο 96' για τη Γουέστ Χαμ, με ανατροπή οι Σάντερλαντ και Χαλ!   



Με ζόρι και άγχος πέρασε η Γιουνάιτεντ

Στο «Sixfields», η Γιουνάιτεντ ήξερε εξ αρχής ότι η βραδιά θα περιελάμβανε αρκετό άγχος αν δεν φρόντιζε να καθαρίσει από νωρίς την πρόκριση ώστε να καταφέρει να περάσει λίγες μέρες ηρεμίας.

Κι όμως, δεν το πέτυχε ούτε αυτό, άσχετα από το τελικό σκορ που δείχνει μια άνεση.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν με ένα πανέμορφο σουτ του Κάρικ στο 17ο λεπτό, ωστόσο ισοφαρίστηκαν από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ρεβέλ (42'), με τη Νορθάμπτον να έχει απειλήσει και νωρίτερα έχοντας δοκάρι και πλέον, στην επανάληψη άρχισαν να βγαίνουν τα ... φαντάσματα για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι Ράσφορντ και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πέρασαν στο ματς, ο Ερέρα απάντησε στα δοκάρια και στο 68' ο Ισπανός κατάφερε να βάλει ξανά μπροστά τη Γιουνάιτεντ πανηγύριζοντας έξαλλα. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Ράσφορντ στο 75ο λεπτό βάζοντας τέλος στην υπόθεση – πρόκριση.

Η Σίτι, είχε πιο εύκολο βράδυ στο «Liberty Stadium», αφού πέτυχε δύο γκολ με τους Κλισί και Γκαρσία στο δεύτερο ημίχρονο για να εξασφαλίσει εύκολα την παρουσία της στην επόμενη φάση του φετινού Λιγκ Καπ με το τελικό 2-1 επί των «κύκνων». Για την... τιμή των όπλων, ο Σίγκουρντσον ήταν εκείνος που μείωσε για την ομάδα του Γκουϊντολίν.

Στο 5-0, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κριστιάν Έρικσεν ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, σταμάτησε η Τότεναμ απέναντι στη Τζίλιγχαμ, με τους Γιάνσεν, Ονόμα και Λαμέλα να προστίθενται στη λίστα των σκόρερ, ενώ, η Σαουθάμπτον κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κρίσταλ Πάλας επικρατώντας με σκορ 2-0, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσάρλι Όστιν στο 33ο λεπτό και το γκολ του Χέσκεθ στο 63' .

Τη στιγμή που όλα της πηγαίνουν στραβά στο πρωτάθλημα, η Σάντερλαντ έκανε την υπέρβαση στον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ και πήρε πρόκριση ανατρέποντας μάλιστα την εις βάρος της κατάσταση στο «Λόφτους Ρόουντ» για το τελικό 2-1 επί της ΚΠΡ.

Οι Ρέιντζερς είχαν προηγηθεί με τον Σάντρο στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όμως, ο Πάντι ΜακΝέιρ που μετακόμισε στις «μαυρόγατες» από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σκόραρε δις σε διάστημα δέκα λεπτών (70' και 80') για να χαρίσει στο σύνολο του Μόγιες το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο του θεσμού.

Σοκ για τη Φούλαμ που παρά το γεγονός πως προηγήθηκε απέναντι στη Μπρίστολ Σίτι τελικά ηττήθηκε με σκορ 2-1 και αποκλείστηκε, ενώ η Γουέστ Χαμ τα βρήκε σκούρα ακόμα και απέναντι στην Άκρινγκτον στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, όμως, προτού το ματς οδηγηθεί στην παράταση, ο Ντιμίτρι Παγιέ με γκολ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με εκτέλεση φάουλ λύτρωσε τους γηπεδούχους διαμορφώνοντας το 1-0!

Πρόκριση με μεγάλη μαγκιά και αντοχή πήρε η Χαλ που αν και βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από το γκολ του Αρναούτοβιτς, τα έδωσε όλα στο «Μπριτάνια», ισοφάρισε στο 45' με τον Μέισον και τα έπαιξε όλα για όλα, προκειμένου να την ευνοήσει και η τύχη και να γράψει το 2-1 στις καθυστερήσεις με τον Μάρκους Χένρικσεν για να περάσει στην επόμενη φάση! 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Φούλαμ – Μπρίστολ Σίτι 1-2

Νορθάμπτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3

ΚΠΡ – Σάντερλαντ 1-2

Σαουθάμπτον – Κρίσταλ Πάλας 2-0

Σουόνσι – Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Γουέστ Χαμ – Άκρινγκτον 1-0

Στόουκ – Χαλ 1-2

Τότεναμ – Τζίλιγχαμ 5-0