Μόγιες: «Ο Πίκφορντ μπορεί να γίνει πρωτοκλασάτος τερματοφύλακας»

Στη δυνατότητα του 22χρονου τερματοφύλακα της Σάντερλαντ, Τζόρνταν Πίκφορντ, να εξελιχθεί ως ένας παγκόσμιας εμβέλειας γκολκίπερ στάθηκε με δηλώσεις του ο Σκωτσέζος τεχνικός της ομάδας, Ντέιβιντ Μόγιες.



Μόγιες: «Ο Πίκφορντ μπορεί να γίνει πρωτοκλασάτος τερματοφύλακας»

Παρά το λάθος του (οδήγησε στην ισοφάριση των «Αγίων» λίγο πριν τη λήξη) στον αγώνα με τη Σαουθάμπτον και τα τρία τέρματα που δέχθηκε στο πιο πρόσφατο ματς κόντρα στην Έβερτον, ο Μόγιες πιστεύει πάρα πολύ στο ταλέντο του διεθνή με τις μικρές ομάδες της Αγγλίας κίπερ των «μαυρόγατων», για τον οποίο ανέφερε τα εξής:

«Θεωρώ ότι πρέπει να είναι ικανοποιημένος από το παιχνίδι με την Έβερτον, γιατί, κατά τη γνώμη μου, έπαιξε πολύ καλά. Αλλά σίγουρα θα δουλέψει και θα βρεθεί υπό πίεση. Ήταν σημαντικό που έπαιξε καλά στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά και σε αυτό με τη Σαουθάμπτον, παρ’όλο που του ξεγλίστρησε ένα γκολ και μπορούσε να δεχτεί ένα ακόμη, οπότε έπρεπε να τον παρατηρούμε στενότερα. Πιστεύω, όμως, ότι έπαιξε πολύ καλά. Φαίνεται πως έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί και να γίνει πρωτοκλασάτος τερματοφύλακας».

Παρ’ όλα αυτά, ο Μόγιες επισημαίνει την ανάγκη να δουλέψει ο νεαρός τερματοφύλακας πάνω στην εκγύμναση του σώματός του φέρνοντας, μάλιστα, ως παράδειγμα τον βασικό τερματοφύλακα της Εθνικής Αγγλίας, Τζο Χαρτ, σχετικά με του πως ήταν η σωματοδομή του, όταν πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Σίτι, σε σύγκριση με την παρόν.

«Πρέπει να συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο, να συνεχίζει να αλλάζει τη σωματοδομή του. Θυμάμαι πώς ήταν το κορμί του Τζο Χαρτ, όταν έφυγε από τη Σριούσμπερι για τη Μάντσεστερ Σίτι και πώς είναι τώρα. Υπάρχουν πολλοί τερματοφύλακες, ιδιαίτερα νεαροί, οι οποίοι πρέπει να δουλέψουν στο γυμναστήριο δείχνοντας έτσι, πόσο αφοσιωμένοι είναι στη δουλειά τους. Ο Τζόρνταν πρέπει να δει πώς ήταν το σώμα αυτών των ανθρώπων στα 21 και 22 τους έτη και πως είναι τώρα. Θα υπάρξει μεγάλη διαφορά στον τρόπο που θα τους βλέπει στο εξής», τόνισε ο 53χρονος κόουτς των «μαυρόγατων» για τον Πίκφορντ.