Σκούρα τα πράγματα...

Εφιαλτική ήταν η πρεμιέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να παρουσιάζει κάκιστο πρόσωπο απέναντι στην Φέγενορντ και να γνωρίζει δίκαια αλλά και... άδικα την ήττα (1-0), αφού το γκολ προήλθε από οσφάιντ.



Σκούρα τα πράγματα...

Προφανώς και δεν έχει τελειώσει τίποτα για τους «κόκκινους διαβόλους», που ωστόσο πρέπει να παρουσιαστούν πάρα πολύ καλύτεροι για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το νικητήριο τέρμα σημείωσε ο Τόνι Βιλχένα στο 79'. Για την Γιουνάιτεντ αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη εκτός έδρας ευρωπαϊκή της ήττα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην πλούσια ιστορία της! Μάλιστα μένει μακριά από τη νίκη για έκτο -εκτός- ευρωπαϊκό ματς...

1-1 το σκορ στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ ανάμεσα σε Ζόρια και Φενέρμπαχτσε, με τον Σιμόν Κίερ να ισοφαρίζει στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η βαθμολογία του Α' ομίλου: 1. Φέγενορντ 3β., 2. Ζόρια 1β., 3. Φενέρμπαχτσε 1β., 4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0β.

Τα πρώτα 45' ήταν από αυτά που κάθε οπαδός θέλει να ξεχάσει γρήγορα. Εξαιρουμένου του Μοργκάν Σναϊντερλίν, ο οποίος είχε 100% στις μεταβιβάσεις και εναέριες διεκδικήσεις του ενώ παράλληλα κυριαρχούσε και αμυντικά στον χώρο του κέντρου, η εμφάνιση των παικτών του Ζοσέ Μουρίνιο μόνο πειστική δεν ήταν.

Μέχρι το 20λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να βρουν δις διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, αλλά ο Νταβίδ Ντε Χέα είχε εύκολο έργο στην αντιμετώπιση των φάσεων. Η πρώτη στιγμή, αξιόλογη και μη, ήρθε στα μισά του πρώτου μέρους για τους «κόκκινους διαβόλους», με τον Αντονί Μαρσιάλ να κάνει καλή δουλειά στο να κατεβάσει γέμισμα του Ματέο Νταρμιάν όμως όχι και τόσο στο να στείλει την μπάλα εντός «κάδρου». Την δική του ευακιρία είχε ο Χουάν Μάτα λίγο πριν ο διαιτητής δώσει εντολή να πάνε οι 22 ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει επαφή με την μπάλα μπροστά από την εστία για να κάνει το 1-0.

Το τρέξιμο του Μουρίνιο προς τα αποδυτήρια με την λήξη αντικατόπτριζε πλήρως τα πεπραγμένα του συνόλου του στο χορτάρι...

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου και στην έναρξη του δευτέρου μέρους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κάνει τον «Special One» να... ξοδέψει όλες τις αλλαγές του με τη μία, περνώντας τους Ζλάταν-Μέμφις-Γιανγκ στο 63' αντί των Ράσφορντ-Μαρσιάλ-Μάτα. Λίγο νωρίτερα ο Πολ Πογκμπά επιχείρησε να γίνει απειλητικός, χωρίς επιτύχια. Ο Ζλάταν, που έπαιξε ξανά στο Γιουρόπα Λιγκ μετά τα 15 όταν και φορούσε την φανέλα του Άγιαξ, έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, αλλά δυστυχώς για την αγγλική ομάδα αυτό συνέβη στο δικό της τέρμα.

Με 11 λεπτά να απομένουν στο ρολόι και με ωραία αντεπίθεση, και συνεργασία από την δεξιά πτέρυγα, ο Γιόργκενσεν έγινε αποδέκτης της μπάλας (από θέση οφσάιντ) και την έσπασε στο ύψος του πέναλτι, εκεί όπου ο Σναϊντερλίν (σ.σ γενικά μέτριος στο δεύτερο ημίχρονο) βρέθηκε 1-2 μέτρα πίσω, με τον Βιχένα να νικάει τον Ντε Χέα με σουτ σε πρώτο χρόνο.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση:

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φέγενορντ: Τζόουνς, Κάρσντορπ (90' Νιούκουπ), Μποντέγκιν, Ντερ Χέιντεν, Κονγκολό, Ελ Αχμάντι, Κάουτ, Βιλχένα, Μπερχάους (68' Μπασατσικόγλου), Τόονστρα, Γιόργκενσεν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταρμιάν, Μπαϊγί, Σμόλινγκ, Ρόχο, Σνεϊντερλίν, Ερέρα, Πογκμπά, Μάτα (63' Γιανγκ), Μαρσιάλ (63' Μέμφις), Ράσφορντ (63' Ιμπραΐμοβιτς)