Θρίαμβος!

Όπως ακριβώς έπρεπε να περαστεί στην ιστορία! Η Λέστερ δεν θύμισε σε καμία περίπτωση… πρωτάρα στο Τσάμπιονς Λιγκ και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, διαλύοντας την Κλαμπ Μπριζ μέσα στο Βέλγιο με σκορ 3-0!  



Θρίαμβος!

Τρομερή εικόνα των παικτών του Ρανιέρι ιδίως στο πρώτο ημίχρονου, όπου άνοιξαν το σκορ με τον Ολμπράιτον (5') και έθεσαν τις βάσεις για το ιστορικό τρίποντο με το χτύπημα φάουλ του Μάχρεζ (29'). Ο Αλγερινός ήταν αυτός που στο δεύτερο μέρος ευστόχησε ξανά από στημένη μπάλα - αυτή τη φορά σε πέναλτι- στο 61', κλειδώνοντας τη νίκη.

Πάμε λοιπόν να ανακεφαλαιώσουμε. Πρώτη συμμετοχή της Λέστερ στο Τσάμπιονς Λιγκ, πρώτο γκολ της ιστορίας της από τον Ολμπράιτον και πρώτη νίκη με σκορ 3-0 επί της Κλαμπ Μπριζ εκτός έδρας.

Το ματς:

Δεν πάτησε το γήπεδο σαν… πρωτάρα και αυτό «μέτρησε» πολύ. Η Λέστερ ήξερε ότι ήταν ανώτερη ομάδα από την Μπριζ και το απέδειξε. Μόλις στο 5' και έχοντας νιώσει τον… κίνδυνο λίγο νωρίτερα, η ομάδα του Ρανιέρι πήρε το προβάδισμα με τον Ολμπράιτον, ο οποίος πέτυχε το πρώτο τέρμα στην ιστορία της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτόματα οι πρωταθλητές Αγγλίας κλείστηκαν πίσω και έδωσαν χώρο στους Βέλγους, στοχεύοντας στο λάθος για να τρέξουν γρήγορα στην κόντρα. Στο 29' τα πάντα έγιναν πιο εύκολα, όταν ο Μάχρεζ σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, θέτοντας τις βάσεις για το σπουδαίο διπλό.

Το ματς είχε ουσιαστικά κριθεί. Η Λέστερ απελευθερώθηκε πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό της επέτρεψε να καθαρίσει μια και καλή το παιχνίδι, πετυχαίνοντας και τρίτο τέρμα με πέναλτι του Μάχρεζ στο 61'. Τέλος…

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικά. Η Μπριζ συμβιβάστηκε στην ιδέα της ήττας, οι φιλοξενούμενοι ηρέμησαν εντελώς και όλοι περίμεναν τα 90' για τη λήξη, με εξαίρεση ορισμένες καλές στιγμές των «αλεπούδων».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κλαμπ Μπριζ: Μπουτέλ, Ντε Μποκ, Ντένσβιλ, Ενχελς (53' Πουλέν), Φαν Ράιν, Βάνακεν, Πίνα, Σίμονς, Βορμέρ, Ντιαμπί (63' Βόσεν), Ιθκέρδο (78' Γκέντοζ)

Λέστερ: Σμάιχελ, Ερνάντεθ, Χουτ, Μόργκαν, Φους, Μάχρεζ (81' Γκρέι), Ντρίνκγουότερ, Αμαρτέι, Ολμπράιτον, Σλιμανί (62' Ουγιόα), Βάρντι (70' Μούσα)