Η Σίτι είναι ήδη ομάδα του Πεπ!

Αν μάθαμε κάτι αυτό το σαββατοκύριακο στην Αγγλία, είναι πως η Μάντσεστερ Σίτι ως ομάδα μαθαίνει πολύ γρήγορα και πως ο Πεπ Γκουαρντιόλα σε σχεδόν δύο μήνες κατάφερε να περάσει πολύ μεγάλο μέρος της φιλοσοφίας του στους παίκτες! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Η Σίτι είναι ήδη ομάδα του Πεπ!

Καθαρά απο στατιστικής άποψης είναι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία των «citizens» που κερδίζει τα έξι πρώτα επίσημα ματς στον πάγκο, αλλά αυτο που μετρά πρακτικά περισσότερο είναι πως η τελευταία νίκη, αυτή στο «Ολντ Τράφορντ» το Σάββατο, ήρθε με τον τρόπο ακριβώς που λατρεύει! Με πολλή κατοχή και κυκλοφορία μπάλας και με γρήγορες εναλλαγές που φέρνουν άμεσα σε θέση βολής τους επιθετικούς ή τους χαφ, και με ξεκάθαρη πρόθεση να είναι αφεντικό στο παιχνίδι!

Ναι, η Σίτι είχε και τα προβλήματά της και ο Κλάουντιο Μπράβο, πιθανώς, προκάλεσε περισσότερα ερωτηματικά από τις όποιες απαντήσεις έδωσε και μπορεί να είναι ικανότατος με τα πόδια, ωστόσο ήταν υπερβολικά τυχερός που ο Μάρκ Κλατενμπεργκ του χαρίστηκε το πέναλτι και αποβολή στην επικίνδυνη προβολή στον Ρούνεϊ, σε μια φάση που μόνος του προκάλεσε! Και ο Χιλιανός γκολκίπερ έβαλε τη Γιουνάιτεντ ξανά στο ματς χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του λίγο πριν βγει το ημίχρονο, και μάλιστα παραλίγο να προσφέρει και την ισοφάριση στο πιάτο στην ομάδα του Μουρίνιο!

Δεν παύει όμως η εμφάνιση της Σίτι να είναι η πιο πειστική σε νίκη μέσα στην έδρα της αιώνιας αντιπάλου της από το 6-1 που σηματοδότησε τον Οκτώβριο του 2011 την αλλαγή φρουράς στην κορυφή!

Δεν έχει σημασία το σκορ που τελικά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, ή ακόμα και στην περίπτωση που δεν θα κέρδιζε η Σίτι, το δέντρο δεν θα έπρεπε να κρύψει το δάσος. Αυτό είναι πως με δεδομένη τη βελτίωση που θα έχει και άλλο μέσα στη σεζόν συν την παρουσία του Αγουέρο αλλά και την εμφάνιση του Γκιουντογκάν, παίρνει πάνω της την ταμπέλα του φαβορί! Μόνο που μην βιαστούμε να της απονείμουμε τον τίτλο, και το λεω γιατί πέρσι τέτοιες μέρες ακριβώς μετά από πέντε ματς έχοντας κερδίσει σε όλα από αυτά, βρισκόταν με πέντε πόντους μπροστά από την Άρσεναλ, έξι από τη Γιουνάιτεντ και έντεκα από την Τσέλσι και δεν υπήρχε κάτι που να δείχνει πως δυο μήνες μετά θα ήταν τέσσερις βαθμούς πίσω!

Ο Μουρίνιο είναι βέβαιο πως θα βελτιώσει τα κακώς κείμενα της δικής του ομάδας αλλά χρειάζεται να πάρει πιο πολλά από τον αρνητικότατο Μιχιταριάν και ειδικά απο τον Πολ Πογκμπά, που λογικά -πάντως- αφού προέρχεται από ελλειπή προετοιμασία είναι άφαντος στα περισσότερα παιχνίδια! Θα το καταφέρει όμως, και η Γιουνάιτεντ δεν πρόκειται να τα παρατήσει ειδικά από τη στιγμή που ο Πορτογάλος παίζει το κεφάλι του και δεν θα χαριστεί σε κανένα αν δεν αποδίδει! Το πολύ θετικό είναι πως ο Ζλάταν ακόμα και σε ματς που δεν θα είναι στα καλύτερά του θα κατορθώνει να απασχολεί την αντίπαλη άμυνα και να σκοράρει.

Όσο για την Τσέλσι μπορεί να μην κέρδισε αλλά έβγαλε και πάλι χαρακτήρα και αυτό της έχει ξαναδώσει ο Κόντε! Θα είναι μια πολύ μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος γιατί και η Άρσεναλ θα βελτιωθεί και η Τοτεναμ ειναι ικανή να μείνει ψηλά γιατί σκοράρει εύκολα, και η Λίβερπουλ του Κλοπ στη μέρα της μπορεί να διαλύσει τον οποιονδήποτε!

Το ματς της Παρασκευής στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μπορεί να μας δώσει απαντήσεις σχετικά με την Τσελσι και τη Λιβερπουλ, αλλά πάντως αυτή την ώρα την πρώτη παρτίδα των εντυπώσεων έχει κερδίσει η Σίτι του Πεπ!