Buzzer beater ο Λαλάνα, με το δεξί ο «Big Sam»! (video)

Με γκολ του Άνταμ Λαλάνα στις… καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, η Αγγλία επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Σλοβακίας στο πρώτο ματς του Σαμ Άλαρνταϊς στον πάγκο της και ξεκίνησε με το δεξί την πορεία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018!



Buzzer beater ο Λαλάνα, με το δεξί ο «Big Sam»! (video)

Πριν το ματς ο «Big Sam» είχε πει πως και η ισοπαλία θα ήταν καλό αποτέλεσμα στη Σλοβακία, ωστόσο, όπως εξελίχθηκε το ματς ήξερε πως η ομάδα του δικαιούταν απόλυτα να πάρει το «τρίποντο», κάτι που πέτυχε τελικά στην εκπνοή!

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά στο 57’ τα δεδομένα άλλαξαν με την αποβολή του Σκρτελ.

Το τελευταίο ημίωρο είχε… μόνο Αγγλία, με τον Λαλάνα να σημαδεύει το δοκάρι στο 76ο λεπτό και τελικά να κρίνει το ματς στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων, ενώ λίγο νωρίτερα ο διαιτητής δεν μέτρησε λανθασμένα το γκολ του Γουόλκοτ!

Το ματς:

Χωρίς τη σπουδαία φάση κύλησε το εικοσαλέπτο του πρώτου μέρους στη Σλοβακία, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Οι Άγγλοι είχαν μια… υποψία φάσης στο 22ο λεπτό, όμως ο Κέιν δεν μπόρεσε να απειλήσει μετά το όμορφο γύρισμα του Γουόκερ. Στο 37’ η Σλοβακία είχε μια πολύ καλή στιγμή, αλλά ο Σβέντο δεν πρόλαβε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας που είχε παράλληλη πορεία προς την εστία του Χαρτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Κέιν συνεργάστηκε με τον Στέρλινγκ, όμως το σουτ του άσου της Σίτι πέρασε για εκατοστά εκτός εστίας στην καλύτερη στιγμή των «τριών λιονταριών» και έτσι το 0-0 παρέμεινε αναλλοίωτο.

Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με τον Σκρτελ να γλυτώνει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στο Κέιν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ο πρώην αμυντικός της Λίβερπουλ δεν έδειξα να βάζει μυαλό… Στο 57’ πάτησε τον φορ της Τότεναμ και αυτήν την φορά ο διαιτητής δεν του χαρίστηκε, στέλνοντάς τον από νωρίς στα αποδυτήρια! Η αποβολή άλλαξε τα δεδομένα, με την Αγγλία να κλείνει στο μισό γήπεδο την αντίπαλό της και να πιέζει για το γκολ. Η ομάδα του Άλαρνταϊς «άγγιξε» το προβάδισμα στο 76’ όταν ο Λαλάνα με εξαιρετικό αριστερό σουτ σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ και στην εξέλιξη της φάσης δεν μπόρεσε να βρει ξανά στόχο. Η πίεση της Αγγλίας συνεχίστηκε, στο 81’ ο Ρούνεϊ ζήτησε πέναλτι για σπρώξιμο εντός περιοχής, ενώ στο 84΄ο Στάριτζ δεν πρόλαβε να μπει έγκαιρα στη φάση και να σπρώξει τη μπάλα από κοντά στην πρώτη του ενέργεια στο ματς.

Το γκολ του Γουόλκοτ δεν μέτρησε ως οφσάιντ στην εκπνοή του 90λεπτου και ενώ όλα έδειχναν 0-0, ο Άνταμ Λαλάνα στις… καθυστερήσεις των καθυστερήσεων έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (κάκιστη αντίδραση του Κόζασιτς) και χάρισε τη νίκη στους Άγγλους στο ντεμπούτο του Σαμ Άλαρνταϊς στον πάγκο τους!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σλοβακία: Κόζασιτς, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χουμπότσαν, Πετσόφτσκι (56’ Γκιόμπερ), Γκρέγκους, Χάμσικ, Σβέντο (78’ Κις), Μακ (72’ Κούμπικ), Ντούρις

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Στόουνς, Ρόουζ, Ντάιερ, Χέντερσον (64’ Άλι), Λαλάνα, Ρούνεϊ, Στέρλινγκ (71’ Γουόλκοτ), Κέιν (82’ Στάριτζ)