«Η Λίβερπουλ του 2008/09 η καλύτερη ομάδα που έπαιξα ποτέ»

Η Λίβερπουλ της σεζόν 2008-09 ήταν για τον Τσάμπι Αλόνσο η κορυφαία ομάδα που αγωνίστηκε ποτέ! 



«Η Λίβερπουλ του 2008/09 η καλύτερη ομάδα που έπαιξα ποτέ»

Ο 34χρονος Ισπανός ήταν μέλος των «κόκκινων» από το 2004 ως το 2009, κατακτώντας ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα κύπελλο Αγγλίας στην πενταετή του παρουσία στο σύλλογο.

Στην τελευταία του σεζόν στο Μέρσεϊσαϊντ, η Λίβερπουλ κατετάγη 2η πίσω από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας ηττηθεί μόλις σε δύο παιχνίδια όλη τη χρονιά.

«Ήταν η καλύτερη περίοδος μου στη Λίβερπουλ. Ο Ρέινα την έδινε στον ¶γκερ, ο ¶γκερ σε εμένα, εγώ στον Τζέραρντ και ο Στίβι στον Τόρες. Καμιά φορά έπαιρνε και λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Η ραχοκοκαλιά αυτής της ομάδας ήταν η καλύτερη στην οποία έχω παίξει», θυμάται ο Αλόνσο και συνεχίζει:

«Είχαμε και τον Κάραγκερ και τον Μασεράνο, παίκτες υψηλότατου επιπέδου. Υπήρχε ταλέντο, ταχύτητα και μέταλλο. Ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί και αποφασισμένοι».

«Κανείς δε μας φόβιζε. Πήγαμε μέσα στο Μπερναμπέου και κερδίσαμε, μέσα στο Όλντ Τράφορντ και κερδίσαμε, μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ και πάλι κερδίσαμε», προσθέτει ο παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος όμως παραθέτει και τους λόγους που στέρησαν τον τίτλο από τους κόκκινους: «Είχαμε μερικές ανόητες ισοπαλίες στην έδρα μας και για αυτό δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Αυτή η ομάδα δεν κέρδισε κάτι αλλά εμείς πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τα πάντα».