Θετικός για το instant replay ο Ινφαντίνο

Ανοιχτός μοιάζει ο δρόμος για την εισαγωγή του instant replay στο ποδόσφαιρο μετά την πρώτη δοκιμή που έγινε στο φιλικό της Ιταλίας με την Γαλλία, με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να καλοβλέπει το VAR (Video Assistant Referees) εφόσον «δεν κανιβαλιστεί το άθλημα».



Θετικός για το instant replay ο Ινφαντίνο

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της UEFA ανέφερε πως η δεύτερη προσθήκη τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο (διαιτητικά) μετά το Hawk-Eye μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη, κάτι που φάνηκε και στον αγώνα του Μπάρι, όπου ο Μπγιορν Κάιπερς (μετά από συνεννόηση μέσω της ενδοεπικοινωνίας) έδειξε κίτρινη κάρτα στον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και δεν υπέδειξε πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες για χέρι του Κουρζαβά.

Πιο αναλυτικά, είπε:

«Με το VAR βοηθάμε τους διαιτητές να προστατέψουν το παιχνίδι. Γυρίσαμε σελίδα στο βιβλίο της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Μετά από αυτήν την πολύ ευχάριστη εμπειρία, θα δούμε που θα μας οδηγήσουν οι δοκιμές. Θέλουμε κι άλλα τεστ. Θα συνεχίσουμε να το εξετάζουμε έως το 2018, όταν και θα αποφασίσει η IFAB.

Δεν πρόκειται να υπάρξει αντικατάσταση των βοηθών ούτε από το VAR ούτε από κάποιο άλλου είδους τεχνολογίας. Δεν θα κανιβαλίσουμε το άθλημα. Πρέπει να σιγουρετούμε ότι θα εξετάζονται μόνο τα ξεκάθαρα λάθη, τα οποία μπορούν να γίνουν πάντοτε. Στο μέλλον, όμως, θα μπορούν να αποφευχθούν. Με αυτόν τον τρόπο η FIFA μπορεί να χτίσει γέφυρες εμπιστοσύνης ανάμεσα στον κόσμο και το άθλημα.

Περιστατικά στα οποία ο κόσμος είδε οφθαλμοφανή λάθη και άλλαξαν το παιχνίδι, με τους διαιτητές να μην μπορούν να αντιδράσουν, θα μειωθούν δραματικά στο μέλλον».

Η επόμενη δοκιμή θα γίνει και πάλι σε ματς των Ιταλών, αυτό με την Γερμανία στις 15 Νοεμβρίου.