Οι καλύτερες στιγμές του Ρούνεϊ με την Αγγλία (Videos)

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ανακοίνωσε πως μετά το Μουντιάλ του 2018 θα αφήσει την εθνική Αγγλίας, με την οποία έχει ζήσει μεγάλες στιγμές. Το england365.gr σας παρουσιάζει κάποιες από αυτές ενός αρχηγού που σίγουρα θα θυμούνται για πολλά χρόνια...



Οι καλύτερες στιγμές του Ρούνεϊ με την Αγγλία (Videos)

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φόρεσε το εθνόσημο για πρώτη φορά το 2003 σε μια ήττα από την Αυστραλία (17 ετών), ενώ έναν χρόνο αργότερα σκόραρε το παρθενικό του τέρμα κόντρα στην ΠΓΔΜ.

Το πρώτο του τέρμα σε Παγκόσμια Κύπελλα ήρθε το 2014, σε ένα ακόμη κακό τουρνουά για την ομάδα, κάνοντας το 1-1 κόντρα στην Ουρουγουάη με tap in.

Αρκετά εύκολο ήταν και το 50ο του γκολ με τα «τρία λιοντάρια» κόντρα στην Ελβετία, το οποίο τον έκανε τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία τους μπροστά από τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

Πλέον έχει διευρύνει το ρεκόρ στα 53 γκολ, ενώ είναι στην ουσία ο μοναδικός εν ενεργεία Άγγλος που μέχρι το τέλος της... θητείας του μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει το ρεκόρ συμμετοχών του Πίτερ Σίλτον (125) έχοντας ήδη ισοφαρίσει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στην δεύτερη θέση (115).

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού, το οποίο θα εξακολουθήσει να φορά (σ.σ ως μέσος σύμφωνα με την πρώτη αποστολή του Σαμ Άλαρνταϊς), το πήρε πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2009 σε ματς κόντρα στην Βραζιλία.