Επεισόδια στο Λονδίνο

Στη σύλληψη όσων παρέμειναν οχυρωμένοι στο κτίριο Millbank στο Λονδίνο προχώρησε η αστυνομία. Αρκετοί νεαροί που μετείχαν σε πορεία μαθητών και σπουδαστών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την απόφαση της κυβέρνησης που θα επιτρέπει στα πανεπιστήμια να αυξήσουν τα δίδακτρα μέχρι και εννιά χιλιάδες λίρες ετησίως από το 2012, εισέβαλαν στο κτίριο διαμαρτυρόμενοι για την εμπορευματοποίηση της παιδείας.



Επεισόδια στο Λονδίνο

Μια μικρή ομάδα νεαρών ξεκίνησε …την επίθεση πετώντας πέτρες στον ουρανοξύστη Millbank όπου μεταξύ άλλων εδρεύει και το Συντηρητικό κόμμα και στη συνέχεια τα επεισόδια γενικεύτηκαν με την συμμετοχή περισσότερων ατόμων, τα οποία προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο κτίριο. Μάλιστα ήταν πολλοί από αυτούς που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την ταράτσα όπου παρέμειναν για λίγη ώρα, ενώ κάποιος πέταξε έναν πυροσβεστήρα στο συγκεντρωμένο πλήθος που βρισκόταν κάτω.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας ενισχύθηκαν αρκετή ώρα αργότερα και αφού προηγουμένως οι νεαροί είχαν καταφέρει να εισέλθουν στο κτίριο. Οπως μεταδίδει το Skynews έχουν σημειωθεί συλλήψεις αλλά δεν είναι γνωστός ο αριθμός, ενώ για λόγους ασφαλείας έχουν κλείσει τα γραφεία των μυστικών υπηρεσιών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Τον αποτροπιασμό του για τα επεισόδια εξέφρασε ο πρόεδρος της εθνικής ένωσης φοιτητών (NUS) Ααρον Πόρτερ. "Οι ενέργειες μιας μειοψηφίας ηλιθιών υπονόμευσαν 50.000 ανθρώπους που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά" τόνισε. 

Εννιά φοιτητές και δυο αστυνομικοί χρειάστηκαν την παροχή πρώτων βοηθειών λόγω μικροτραυματισμών που προκλήθηκαν κυρίως απο θραυσματα.