Αποσύρεται το 2018 από την εθνική ο Ρούνεϊ!

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της Αγγλίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 ανακοίνωσε ο Γουέιν Ρούνεϊ.



Αποσύρεται το 2018 από την εθνική ο Ρούνεϊ!

Η επόμενη διετία θα είναι και η τελευταία του Γουέιν Ρούνεϊ με τη φανέλα των «τριών λιονταριών»!

Ο Άγγλος αρχηγός ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (30/8) την απόφασή του να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, το οποίο θα είναι η τελευταία του μεγάλη διοργάνωση σε διεθνές επίπεδο...

Το καλοκαίρι του 2018, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Αγγλίας θα είναι 32 ετών και θα έχει «κλείσει» μια 15έτια εκπροσωπώντας την χώρα του.

«Θα προσπαθήσω ν' απολαύσω όσο γίνεται περισσότερο τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι και τη διοργάνωση του 2018, γιατί ξέρω ότι δεν θα μπορέσω να βρεθώ σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις με την εθνική ομάδα.

Θέλω να βοηθήσω την Αγγλία και θα δουλέψουμε όλοι μαζί σκληρά για το επόμενο βήμα, σε αυτή τη νέα εποχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ξεκίνησα να αγωνίζομαι σε διεθνές επίπεδο στα 17 μου, οπότε σε δύο χρόνια από τώρα, στα 32 μου, θα είναι μια καλή στιγμή να σταματήσω μετά από μια 15ετία». δήλωσε ο Ρούνεϊ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη Σλοβακία (4/9).

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετρά μέχρι στιγμής 115 εμφανίσεις και 53 γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Σε περίπτωση λοιπόν που παραμείνει υγιής θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει και τον Πίτερ Σίλτον (125 συμμετοχές), όντας εκτός από αρχισκόρερ και ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα ματς στην ιστορία της Αγγλίας…