«Σεφτέ» με τριάρα για Άρσεναλ

Μπορεί να μην ξεκίνησε όπως θα ήθελε στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ η Άρσεναλ, ωστόσο απέναντι στην Γουότφορντ έκανε το... καθήκον της και με το τελικό 3-1 πανηγύρισε το πρώτο τρίποντό της. MVP της αναμέτρησης ο Αλέξις Σάντσες, που κέρδισε πέναλτι, σκόραρε και δημιούργησε το τελευταίο γκολ της ομάδας του.



«Σεφτέ» με τριάρα για Άρσεναλ

Για τους «κανονιέρηδες» επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα ο Μεσούτ Εζίλ, που ήταν και αυτός που «κλείδωσε» το ματς. Τεράστια συνεισφορά και από τον Πετρ Τσεχ, που με 20' περίπου να απομένουν στο ρολόι έκανε μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Οντιόν Ιγκάλο και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να μειώσουν στο γκολ.

Μόλις στο 8ο λεπτό το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ πήρε το προβάδισμα, με τον Σάντι Καθόρλα να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι (σπάνια συμβαίνει το αντίθετο ούτως ή άλλως) σε παράβαση που όπως προαναφέρθηκε κέρδισε ο Αλέξις. Οι «σφήκες» ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά από ώρα, ενώ ο Τσεχ είχε αντιδράσει ακόμη μία φορά υπέροχα για να απομακρύνει κόψιμο του Λοράν Κοσιελνί, και θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει με τον Άμραμπατ, αλλά σε μια αυστηρή απόφαση ο τελευταίος χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στον Γάλλο αμυντικό. Πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο ο Αλέξις έκανε το 2-0 με tap in, για να έρθει και το 3-0 από τον Εζίλ με την ολοκλήρωση των 45'.

Μόλις 12' μετά την είσοδό του στο χορτάρι που σηματοδότησε το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Ρομπέρτο Περέιρα άνοιξε λογαριασμό με τη νέα του ομάδα μειώνοντας σε 3-1 μετά από σουτ του Ετιέν Καπού, που κόντραρε σε σώματα. Στο 68' ήρθε η επέμβαση του Τσεχ που αναφέρθηκε πιο πάνω για να κυλήσει ο χρόνος και το σκορ να παραμείνει ως είχε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουότφορντ: Γκόμες, Καμπούλ, Πρεντλ, Χολέμπας, Καμπασέλ (52' Γιάνμαατ), Μπεχράμι, Καπού, Γκεντιούρα (46' Περέιρα), Άμραμπατ (77' Σαξές), Ιγκάλο, Ντίνι

Άρσεναλ: Τσεχ, Μονρεάλ (74' Γκιμπς), Κοσιελνί, Μπεγιερίν, Χόλντινγκ, Εζίλ (70' Γουίλσιρ), Καθόρλα, Τσάκα, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (70' Ελνένι), Γουόλκοτ, Αλέξις