Αυτό κι αν είναι κάζο!

Η Γουέστ Χαμ δεν έβαλε μυαλό και αποκλείστηκε πάλι από την Άστρα Γκιούργκιου! Μετά το περσινό της πάθημα, φέτος είχε το αβαντάζ από το πρώτο, εκτός έδρας ματς (1-1), όμως, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου τα έκανε μαντάρα, και αποχαιρετά το Γιουρόπα Λιγκ με την ήττα 1-0 στη ρεβάνς των πλέι-οφ!  



Αυτό κι αν είναι κάζο!

Το εκτός έδρας γκολ, φαίνεται ότι επηρέασε αρκετά τη Γουέστ Χαμ που εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου με τη νοοτροπία πως αργά ή γρήγορα θα ερχόταν ακόμα ένα γκολ για να κλειδώσει την πρόκριση. Όντως, θα ερχόταν αν ο Καλέρι στο 9' ήταν πιο αποτελεσματικός απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρο και δεν μπέρδευε τα πόδια του, όμως, οι παίκτες του Σλάβεν Μπίλιτς δεν έκαναν πολλά πράγματα για να ψάξουν αυτό το γκολ που θα τους έδινε μεγαλύτερη σιγουριά. Κι όσο η Άστρα αμυνόταν σωστά δίχως να δίνει δικαιώματα, πέτυχε και το γκολ στο 45' με τον Τεϊξέιρα σε υποδειγματική αντεπίθεση για να προκαλέσει τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο των «σφυριών»!

Στην επανάληψη, όλα ήταν διαφορετικά... Ο Κροάτης κόουτς της Γουέστ Χαμ, προφανώς θα έβαλε τις φωνές στους ποδοσφαιριστές του κι αυτοί μπήκαν μεταμορφωμένοι στο γήπεδο, για να πάρουν την πρόκριση. Με πάθος, με πίεση, με περισσότερα τρεξίματα, οι Λονδρέζοι άλλαξαν και το σύστημά τους από 4-1-4-1 σε 4-4-2 με τον Ένερ Βαλένσια παρτενέρ του Καλέρι στην επίθεση και προσπάθησαν να βρουν γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης. Στο 54' οι δύο επιθετικοί των «σφυριών» έχασαν απανωτές ευκαιρίες, το ματς πήρε φρενήρη ρυθμό, το κοινό είχε πλέον ξεσηκωθεί και ο Λανγκ κάτω απ' τα δοκάρια της Άστρα πραγματοποιούσε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του! Στο 73' απέκρουσε και σουτ του Φλέτσερ σε φάση διαρκείας, στο 77' είπε «όχι» και στον Ένερ Βαλένσια και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος παρά τις αγχωτικές κινήσεις από τους Λονδρέζους για να σώσουν ό,τι σώζεται...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Ράντολφ, Μπάιραμ, Ριντ, Ογκμπόνα, Μπερκ (88' Κόλινς), Νόρντβεϊτ (45' Ένερ Βαλένσια), Τόρε, Ομπιάνγκ, Κουγιατέ, Αντόνιο, Καλέρι (61' Φλέτσερ)

Άστρα: Λανγκ, Σαπουνάρου, Άλβες, Σίλβα, Μοράις, Ιονίτα (75' Σταν), Λόβιν (88' Φλορέα), Σέτο, Τεϊξέιρα, Νικουλάε (58' Όρος), Άλιμπετς