Επιστροφή Γκόμεθ στη Γουίγκαν

Έπειτα από ένα «διάλειμμα» δύο ετών, ο Ισπανός μέσος, Ζόρντι Γκόμεθ, συμφώνησε να επιστρέψει στο «DW Stadium» και τη Γουίγκαν υπογράφοντας συμβόλαιο για ένα έτος.



Επιστροφή Γκόμεθ στη Γουίγκαν

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν κατά το δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν στην Μπλάκμπερν ως δανεικός από τη Σάντερλαντ, στην οποία ανήκε, και με τη φανέλα των «rovers» πραγματοποίησε στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας 19 συμμετοχές με 3 γκολ και 1 ασίστ.

Ο Γκόμεθ ήταν παίκτης της Γουίγκαν από το 2009 έως το 2014 και κορυφαία στιγμή του αποτέλεσε φυσικά, η κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη... γειτόνισσα Μάντσεστερ Σίτι το 2013 και η έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Αυτό ήταν και το μοναδικό τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Καταλανός επιθετικός μέσος επέστρεψε εκεί, όπου αγαπήθηκε, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα να αναρριχηθεί στις υψηλές θέσεις της Τσάμπιονσιπ και να διεκδικήσει την επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.

Μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής, δηλώσεις πραγματοποίησε ο νυν προπονητής και πρώην συμπαίκτης του Γκόμεθ στους «Latics», Γκάρι Κάλντγουελ, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

 «Υπήρχαν φήμες για την επιστροφή του όλο το καλοκαίρι και έπρεπε να ζοριστούμε πραγματικά για να τον φέρουμε πίσω με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό. Ποδοσφαιρικά μιλώντας, όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο Ζόρντι που στα 31 του εξακολουθεί να βρίσκεται στο «πικ» των δυνατοτήτων του. Δεν υστερεί σε σχέση με κανέναν άλλον παίκτη, όσον αφορά την ποιότητά του με την μπάλα στα πόδια, ενώ θα μπορέσει να μεταδώσει τη γνώση και την εμπειρία του εντός κι εκτός γηπέδου στους νεότερους συμπαίκτες του. Η προσθήκη του μας κάνει πολύ ανταγωνιστικούς κι είμαστε ευχαριστημένοι που τον αποκτήσαμε».

Ο Γκόμεθ θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο «14», τον ίδιο, δηλαδή, αριθμό που είχε και πριν αποχωρήσει από την ομάδα.

Την είδηση γνωστοποίησε η Γουίγκαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.