Πέρασαν 20 χρόνια από τη «γνωριμία» μας με τον Μπέκαμ

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποτελεί ακόμη και σήμερα που έχει αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους έναν παγκοσμίου φήμης σταρ -όχι βέβαια μόνο, λόγω του ποδοσφαίρου- , ωστόσο πότε αλήθεια, ανακάλυψε το ευρύ κοινό τα πλούσια τεχνικά χαρίσματα του άλλοτε Άγγλου διεθνή μέσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Η απάντηση είναι, πριν από ακριβώς 20 χρόνια. 



Πέρασαν 20 χρόνια από τη «γνωριμία» μας με τον Μπέκαμ

Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Αυγούστου 1996, όταν ο 21χρονος Μπέκαμ ξεκίνησε βασικός στην κραταιά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της δεκαετίας του ’90, υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής για την Πρέμιερ Λιγκ της σεζόν 1996-1997.

Η πρωταθλήτρια στο τέλος της χρονιάς Γιουνάιτεντ, φιλοξενούνταν από την ιδιαίτερα ανταγωνιστική εκείνη την περίοδο (τερμάτισε 8η) Γουίμπλεντον. Το σκορ ήταν ήδη 2-0 υπέρ των «κόκκινων διαβόλων» με τέρματα των Καντονά και Έργουιν, όταν ο νεαρός Άγγλος εμπνεύστηκε μία λόμπα που έμελλε να αποτελέσει το «πρελούδιο» της μεγάλης καριέρας του.

Ο «Μπεκς» δεν σφράγισε απλώς τη νίκη της ομάδας του, ούτε πέτυχε μόνο ένα πανέμορφο γκολ. Με το τέρμα του αυτό έγινε γνωστός στην πλατιά μάζα των ποδοσφαιρόφιλων.

Σε λιγότερο από ένα μήνα (1 Σεπτεμβρίου), πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του με την Εθνική Αγγλίας, ενώ η ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία έκτοτε απογειώθηκε.

Ακολουθεί το υπέροχο γκολ, με το οποίο μας «συστήθηκε» ο Ντέιβιντ Μπέκαμ: