Ο Ζλάταν μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Βασική αρχή όλων των φιλικών αγώνων είναι ακριβώς πως γι’ αυτό λέγονται «φιλικά». Οι προπονητές κάνουν δοκιμές και Αύγουστο μήνα μοιάζει αδύνατο να βγάλεις επακριβή συμπεράσματα για το πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες με ενδεκάδες που μπορεί να μην ξαναπαίξουν μαζί ούτε στο Λιγκ Καπ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Ζλάταν μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Το να προτρέχει κάνεις να βγάλει συμπεράσματα όταν ακόμα δεν έχουμε φτάσει ούτε στα μισά του Αυγούστου με ανέτοιμες (σε πάρα πολλά κομμάτια) ομάδες που πολλοί παίκτες μόλις επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά το Euro και το Κόπα Αμέρικα ειναι ανέφικτο! 

Φυσικά οι οπαδοί είναι ανυπόμονοι και μια νίκη (εντυπωσιακή ομολογουμένως) όπως το 4-0 της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα αρκεί για να τους απογειώσει ωστόσο η ίδια η ζωή (και μια συντριβή από τη Μάιντς με 4-0) έρχεται για να τους προσγειώσει! 

Η Τσέλσι νίκησε τη Βέρντερ αλλά εκτός των τεσσάρων γκολ που έβαλε προβλημάτισε το γεγονός του τρόπου που δέχτηκε τα γκολ ενώ για την Αρσεναλ και την Μάντσεστερ Σίτι υπήρξαν πολλά θετικά αλλά και πάμπολλα αρνητικά από το εντυπωσιακό παιχνίδι τους στη Σουηδία! 

Οπότε ερχόμαστε στο μοναδικό επίσημο ματς που έχουμε μέχρι τώρα, αυτό μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λέστερ για το Community Shield το οποίο όμως  πια αφού το έκαναν με επτά αλλαγές ανά ομάδα έχει μετατραπεί και αυτό σε ένα πιο γκλαμουράτο φιλικό! 

Ωστόσο είδαμε τον Ζλάταν να σκοράρει και είναι κάτι που θα δώσει μέσα στη χρονιά πιθανότατα κάποιους βαθμούς στη Γιουνάιτεντ σε ματς που θα ακροβατούν στην ισοπαλία ή θα είναι η διαφορά του να πάρεις κάτι από το να φύγεις ηττημένος από ένα παιχνίδι! Επίσης ο Λίνγκαρντ έδειξε και παλι μια πτυχή του τεράστιου ταλέντου του, με ένα ωραιότατο γκολ και γενικά με τη συμμετοχή στο παιχνίδι! Ο Μπαϊγί στην άμυνα θα προσφέρει όγκο και σιγουριά ενώ είναι απορίας άξιον πως σε μια ομάδα Μουρίνιο ξεκινά βασικός ο Φελαϊνί, αλλά υποθέτω με την άφιξη Πογκμπά αυτό τελειώνει!

Δεν έχω πάντως πειστεί πως και ο Ρούνεϊ και ο Ζλάταν θα είναι χρήσιμοι στην ίδια ενδεκάδα σε ματς με ομάδες που θα  πρεσάρουν ψηλά και που θα αναγκάσουν τη Γιουνάιτεντ να παίξει γρήγορα! 

Παραμένουν ωστόσο και πολλά ερωτηματικά όπως η επάρκεια των ακραίων μπακ με τον Βαλένσια να προσπαθεί πολύ χωρίς να είναι όμως ικανός για την διαφορά  και τον Λουκ Σο ακόμα να μην έχει βρει (λογικό μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό) τον εαυτό του. Βέβαια ούτε τα χούγια του Φαν Χάαλ μπορούν να εξαφανιστούν άμεσα με την ομάδα να κυκλοφορεί πολύ και ανούσια τη μπάλα και αυτό θα πάρει καιρό να «διαγραφεί» από τον σκληρό δίσκο της μνήμης των παικτών! Και εκείνο που δεν άρεσε σε πολλούς ήταν το καψώνι του Μουρίνιο στον Χουάν Μάτα που τον έβαλε αλλαγή και τον έβγαλε στις καθυστερήσεις για να μπει ο Μιχιταριάν! Θα μπορούσε να αλλάξει τον Ζλάταν για να πάρει και το χειροκρότημα της εξέδρας ή οποιονδήποτε άλλο, πάντως όχι τον Ισπανό που φανερά ενοχλήθηκε και είχε απόλυτο δίκιο!

Αγωνιστικά πάντως ο Μουρίνιο θα ξαναδώσει τη χαμένη ταυτότητα στη Γιουνάιτεντ και θα την κάνει διεκδικήτρια του τίτλου αλλά φυσικά οι εχθροί του λένε πως αυτό είναι το μίνιμουμ που περιμένεις αν ξοδευτούν από μια ομάδα σχεδον 170 εκατομμύρια ευρώ! Ξεχνάνε όμως κάποιοι πως ο Φαν Χάαλ ξόδεψε σχεδόν 200 εκ. για να έχει χειρότερο ρόστερ από αυτό που πηρέ στα χέρια του! Όσο για τους πανηγυρισμούς για τον τίτλο που λέγεται Community Shield ψυχραιμία! Και ο Μόγιες ξεκίνησε κατακτώντας το και με εμφατικό τρόπο μάλιστα! Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα! 

Όσο για τη Λέστερ, θα είναι πάλι υπολογίσιμη δύναμη με τον Ρανιέρι να ψωνίζει σωστά και να ενισχύει την ομάδα του με ποιοτικούς παίκτες όπως ο Μούσα και ο Μεντί αλλά η απουσία του Καντέ δεν καλύπτεται εύκολα! Ο Μαχρέζ πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό του και η αλήθεια είναι πως δείχνει λίγο ξενερωμένος που έμεινε. Δεν νομίζω πως μπορεί να διεκδικήσει πάλι τον τίτλο αλλά ακόμη και θέση στη πρώτη εξάδα θα είναι τεράστιο επίτευγμα! 
Είπαμε ωστόσο πως ακόμη είναι νωρίς. Πολλά αλλάζουν μέχρι την πρώτη διακοπή για τις εθνικές ομάδες την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, με τα ρόστερ τότε να έχουν ολοκληρωθεί και με τις μεταγραφές να έχουν κλείσει! Ναι, το πρωτάθλημα αρχίζει σε έξι μέρες αλλά η σεζόν τελειώνει τον επόμενο Μάιο και όχι τον Αύγουστο! Υπομονή....