Μουρίνιο και Ζλάταν… ξέρουν από τίτλους! (video)

Με γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-1 της Λέστερ στον τελικό του Community Shield και σήκωσε την πρώτη κούπα της νέας σεζόν στην Αγγλία! «Φωνάζουν» για φάουλ και οφσάιντ οι πρωταθλητές Αγγλίας, στη φάση που έκρινε το ματς υπέρ της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο!



Μουρίνιο και Ζλάταν… ξέρουν από τίτλους! (video)

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του τελικού, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι αυτή που δημιούργησε στο πρώτο τέταρτο κάποιες καλές στιγμές με τους Μαρσιάλ, Ρούνεϊ και Φελαϊνί. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς ήρθε πάντως από την πλευρά της Λέστερ, όταν ο Βάρντι πήρε τις κόντρες και τροφοδότησε τον Οκαζάκι, με τον τελευταίο να αστοχεί για λίγο. Στην αμέσως επόμενη φάση μάλιστα ο ίδιος παίκτης σημάδεψε το δοκάρι του Ντε Χέα, μετά από εκτέλεσε κόρνερ του Βάρντι. Και αφού η ομάδα του Μουρίνο την… γλύτωσε σε αυτές τις δύο φάσεις, τιμώρησε τις «αλεπούδες» στο 32ο λεπτό με τον Λίνγκαρντ να κάνει εξαιρετική ατομική προσπάθεια και να νικά τον Σμάιχελ για το 1-0, που έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ρανιέρι αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τους Μούσα και Γκρέι στη θέση των Οκαζάκι και Ολμπράιτον. Οι πρωταθλητές Αγγλίας ευτύχησαν να ισοφαρίσουν άμεσα, καθώς στο 52’ ο Βάρντι εκμεταλλεύτηκε το παιδικό λάθος τους Φελαϊνί, πέρασε και τον Ντε Χέα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Τα λεπτά περνούσαν, Ρανιέρι και Μουρίνιο προσπαθούσαν με τις κινήσεις τους από τον πάγκο να αλλάξουν κάτι στο παιχνίδι (κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για πέντε αλλαγές στο Community Shield), αλλά το πολυπόθητο δεύτερο γκολ δεν ερχόταν. Τότε ήταν που ανέλαβε δράση ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Μόργκαν και με μια κεφαλιά έγραψε στο 83ο λεπτό το 2-1 που τελικά χάρισε την πρώτη κούπα της σεζόν στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο!

Τα γκολ του τελικού:

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον (63’ Λουίς Ερνάντες), Χουτ (89’ Ουγιόα), Μόργκαν, Φουχς (80’ Σλουπ), Ντρίνκγουοτερ, Κινγκ (63’ Μεντί), Μαχρέζ, Ολμπράιτον (46’ Γκρέι), Οκαζάκι (46’ Μούσα), Βάρντι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλέντσια, Μπαϊγί, Μπλιντ, Σο (69’ Ρόχο), Κάρικ (61’ Ερέρα), Φελαϊνί, Λίγκαρντ (63’ Μάτα/90+3’ Μκχιταριάν), Μαρσιάλ (70’ Ράσφορντ), Ρούνεϊ (88’ Σνεϊντερλίν), Ιμπραΐμοβιτς