Football League (preview)

«Ποδαρικό» στη σεζόν 2016-2017 κάνουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι «μικρές» κατηγορίες της Αγγλίας, με τους αγώνες σε Τσάμπιονσιπ, League One και League Two να... ανοίγουν το δρόμο για την έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ την επόμενη εβδομάδα.



Football League (preview)

Τσάμπιονσιπ:

Η αυλαία των μικρότερων κατηγοριών της Αγγλίας ξεκίνησε χθες (05/08) με την πάλαι ποτέ μονομαχία επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ μεταξύ της Φούλαμ και της Νιουκάστλ, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0 στο «Craven Cottage». To κυρίως μενού στην πρώτη αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου «σερβίρεται» σήμερα, με τις 18 από τις 24 ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες στις 17:00 ώρα Ελλάδος. Οι αγώνες της πρεμιέρας ολοκληρώνονται την Κυριακή με δύο ματς. Από τα 11 παιχνίδια που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο για την Τσάμπιονσιπ ξεχωρίζει το Ντέρμπι Κάουντι-Μπράιτον, καθώς πρόκειται για δύο ομάδες που διεκδίκησαν την άνοδο στο περυσινό πρωτάθλημα όντας αμφότερες μέσα στην εξάδα. Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης να δούμε, αν οι Νόριτς και Άστον Βίλα θα καταφέρουν να βγουν «αλώβητες» από «Ίγουντ Παρκ» και «Χίλσμπορο» αντίστοιχα ή θα την «πατήσουν», όπως η έτερη προερχόμενη από την Πρέμιερ Λιγκ, Νιουκάστλ. Δυσκολότερη προδιαγράφεται η αποστολή των «χωριατών», καθώς αγωνίζονται με την περυσινή φιναλίστ των πλέι οφ ανόδου, η οποία φιλοδοξεί και φέτος να φτάσει στην πηγή και, γιατί όχι, να... πιει το νερό της Πρέμιερ! Ένα έξτρα ενδιαφέρον για τους Έλληνες φιλάθλους θα έχει και η αναμενόμενη επιστροφή του Βέλλιου στα αγγλικά γήπεδα ύστερα από δύο χρόνια στον αγώνα της νέας του ομάδας (Νότιγχαμ Φόρεστ) κόντρα στη νεοφώτιστη Μπέρτον Άλμπιον. Μικρές οι πιθανότητες να ντεμπουτάρει σήμερα με τη Φόρεστ ο δανεικός από τον Ολυμπιακό, Παϊτίμ Κασάμι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στην Τσάμπιονσιπ:

06/08

17:00 Μπέρμιγχαμ-Καρντιφ

17:00 Μπλάκμπερν-Νόριτς

17:00 Μπρίστολ Σίτι-Γουίγκαν

17:00 Ντέρμπι Κάουντι-Μπράιτον

17:00 Χάντερσφιλντ-Μπρέντφορντ

17:00 Ίπσουιτς-Μπάρνσλεϊ

17:00 Νότιγχαμ Φόρεστ-Μπέρτον Άλμπιον

17:00 Ρέντινγκ-Πρέστον

17:00 Ρόδεραμ-Γουλβς

07/08

14:00 ΚΠΡ-Λιντς

18:30 Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Άστον Βίλα

League One:

Πρεμιέρα έχουμε σήμερα και για τους 24 μονομάχους της τρίτης κατηγορίας της Αγγλίας, γνωστής ως League One. Όλες οι αναμετρήσεις γίνονται σήμερα (06/08) το απόγευμα στις 17:00 ώρα Ελλάδος, οπότε και οι 12 αγώνες θα παιχτούν ταυτόχρονα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στην League One:

06/08

Μπόλτον-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Μπράντφορντ-Πορτ Βέιλ

Μπέρι-Τσάρλτον

Μίλγουολ-Όλνταμ

Νορθάμπτον-Φλίτγουντ

Όξφορντ-Τσέστερφιλντ

Ρότσντεϊλ-Πιτέρμπορο

Σκάνθορπ-Μπρίστολ Ρόβερς

Σριούσμπερι-Μίλτον Κέιν Ντονς

Σάουθεντ-Τζίλιγχαμ

Σουίντον-Κόβεντρι

Γουόλσολ-Γουίμπλεντον

League Two:

Τέλος, το ίδιο θα συμβεί και με τους αγώνες της τέταρτης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τα 12 παιχνίδια της League Two να διεξάγονται σήμερα (06/08) στις 17:00 ώρα Ελλάδος. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στην League Two:

06/08

Άκρινγκτον Στάνλεϊ-Ντονκάστερ

Μπλάκπουλ-Έξετερ

Κέιμπριτζ-Μπαρνέτ

Τσέλτεναμ-Λέιτον Όριεντ

Κρόουλι-Γουίκομπ

Γκρίμσμπι-Μόρκαμπ

Χάρτλπουλ-Κόλτσεστερ

Νιούπορτ-Μάνσφιλντ

Πλίμουθ-Λούτον

Πόρτσμουθ-Καρλάιλ

Στίβενεϊτζ-Κρου Αλεξάντρα

Γέοβιλ-Νοτς Κάουντι