Ο Μούσα ταιριάζει απόλυτα στη Λέστερ!

Τα δύο πολύ σκληρά μαθήματα που πήρε η Λέστερ, στις ήττες από την Παρι Σεν Ζερμέν και την Μπαρτσελόνα, ήταν μια πρώτη γεύση για τη δυσκολία μετάβασης στο επίπεδο του Τσαμπιονς Λιγκ! Ταυτόχρονα ομως καποιες εικόνες οπως η αντίδραση μετα τα πρώτα γκολ μπορουν να αποβούν πολυ θετικές. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Μούσα ταιριάζει απόλυτα στη Λέστερ!

Έτσι κι αλλιώς αυτού του είδους τα φιλικά παιχνίδια πάντα είχαν διπλή ανάγνωση. Μπορείς δηλαδή να τα θεωρήσεις ως μια βαριά ήττα αλλά ταυτόχρονα κάλλιστα μπορείς να μάθεις από αυτά πολλά. Γιατί για μία ομάδα όπως η Λέστερ, το να βαυκαλιζόταν με φιλικές νίκες εναντίον της Σουίντον ή της Πορτ Βέιλ καλύτερα να πεφτει στα βαθιά και να τρώει σφαλιάρες απο τις οποίες παντα μαθαίνεις!

Εκείνο που προσωπικά αντιλήφθηκα είναι πως στο πρόσωπο του Μούσα η πρωταθλήτρια Αγγλίας βρήκε έναν εξαιρετικό κυνηγό που δίπλα στον Τζέιμι Βάρντι θα τρομοκρατήσει τις άμυνες στην Πρέμιερ Λιγκ. Για όποιον δεν έχει δει το τέρμα με το οποίο μειώνει εναντίον της Μπαρτσελόνα ο καινούργιος φορ της Λέστερ, θα πρότεινα να μπει να το δει. Με έκρηξη, ταχύτητα, καλό κοντρόλ και εξαιρετικό τελείωμα ο Αχμέντ Μούσα εγινε ήδη σύνθημα στα χείλια των φίλων της ομαδας του Ρανιέρι!

Ο Νιγηριανός επιθετικός δεν είναι άγνωστος για όποιον παρακολουθεί το Champions League και τον είχε εντοπίσει ακόμα και από το παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας  δυο χρόνια πριν. Εκεί, είχε γίνει ο μοναδικός Νιγηριανός με δύο γκολ στο ίδιο παιχνίδι σε παγκόσμιο κύπελλο, όταν η χώρα του ειχε κοντράρει στα ίσα την Αργεντινή του Μέσι.

Ο Χάρι Ρέντναπ τον είχε εντοπίσει από το 2011, όταν ακόμα έπαιζε στην Φένλο, στο ολλανδικό πρωτάθλημα, ρωτώντας προκειμένου να τον φέρει στο Λονδίνο και την Τότεναμ!

Ο Ντάνιελ Λίβι ωστόσο θεώρησε τα χρήματα (5 εκατομμύρια λιρες) που ζήτησαν οι Ολλανδοί πολλα για ενα νεαρό παιδί και ετσι δεν ενέκρινε τη μετακίνηση. Στο παγκόσμιο κύπελλο νέων κάτω των 20 ετών, στην Κολομβία του 2011, ο νεαρός θα ήταν καταιγιστικός και με τρία γκολ μπήκε στην καλύτερη ενδεκάδα του τουρνουα!
Αμεσως μετα ο Μούσα πήγε στη Μόσχα, φορώντας τη φανέλα της ΤΣΚΚΑ το 2012 και άρχισε να σκοράρει στρέφοντας τα βλέμματα πανω του. Η Λέστερ αναγκάστηκε να πληρώσει χρήματα που αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της, σχεδον 20 εκατομμύρια ευρω ωστόσο τα πρώτα δείγματα ειναι θετικότατα!

Προκειται για παίκτη που ταιριάζει κουτί στο ποδοσφαιρο που θελει να παιζει η Πρωταθλήτρια Αγγλίας, χωρίς πολλή κατοχή αλλά με μπαλες στην πλάτη της άμυνας. Εχει την ικανότητα να τρέξει με τη μπάλα στα ποδια και διπλα σε εναν κυνηγό που επισης ειναι πολυ γρήγορος οπως ο Βάρντι οι άμυνες θα ταλαιπωρηθούν αφάνταστα!

Μία ακόμη εξαιρετική προσθήκη στην ομάδα του, έκανε ο Κλάουντιο Ρανιέρι, με τον Πολωνό Καπούτσκα να προστίθεται στα χαφ, εναν παίκτη με ικανότητα στο transition που ταιριάζει και αυτός "γάντι" στον τρόπο παιχνιδιού των "αλεπούδων"!

Σίγουρα η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη για την Λέστερ, όχι μόνο γιατί μετά το περσινό κατόρθωμα όλοι θα θέλουν να την κερδίσουν, αλλά επειδή καθαρά πρακτικά, η συμμετοχή στο Champions League θα απομυζήσει ενέργεια και δυνάμεις απο τους παικτες! Όμως είναι ολοφάνερο πως ο Ιταλός τεχνικός με στοχευμένες κινήσεις ενισχύει το ρόστερ του και θέλει να παρουσιάσει μία ομάδα που αφενός θα εξαντλήσει τα περιθώρια της στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα θα παρουσιαστεί ξανά ανταγωνιστική! Θα είναι μια πολύ κουραστική σεζόν, που όμως είναι αποφασισμένοι στην Λέστερ να την ευχαριστηθούν και να απολαύσουν κάτι που πιθανώς να μην τους ξανασυμβεί!