Πεπ: «Γιατί να μην ανταλλάξω χειραψία με το Μουρίνιο»;

Αυτονόητο θεωρεί ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, ότι θα «σφίξει τα χέρια» με τον ομόλογό του της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζοσέ Μουρίνιο, στο φιλικό προετοιμασίας που θα δώσουν οι ομάδες τους στην Κίνα.



Πεπ: «Γιατί να μην ανταλλάξω χειραψία με το Μουρίνιο»;

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ μεταφέρεται προσωρινά στο... Πεκίνο, λόγω του φιλικού τουρνουά International Champions Cup. Μαζί με τη μεταφορά, όμως, της τοπικής αυτής κόντρας, υπάρχει και η επαναφορά μιας άτυπης κόντρας που ξεκίνησε από το 2009 και τα παιχνίδια των Ίντερ και Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ και έληξε το 2012 με τους αγώνες του «ελ κλάσικο» της Ισπανίας ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Ο λόγος γίνεται, βεβαίως, για τη «μάχη» μεταξύ των δύο προπονητών, η οποία αναβιώνει ύστερα από μία τετραετία, όχι όμως στο πλαίσιο της Πρέμιερ Λιγκ, όπως αρχικά αναμενόταν, αλλά με αφορμή έναν αγώνα προετοιμασίας, κάτι που σημείωσε και ο Γκουαρδιόλα στις δηλώσεις του θυμίζοντας πως πρόκειται απλώς για μία φιλική αναμέτρηση.

«Φυσικά και θα ανταλλάξω χειραψία με το Μουρίνιο. Είμαστε και οι δύο ευγενικοί άνθρωποι. Γιατί να μην το έκανα;», δήλωσε στη συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι ο Καταλανός κόουτς και συνέχισε: «Εξάλλου, μιλάμε για ένα φιλικό παιχνίδι, ένα πραγματικά φιλικό παιχνίδι»!

Ο Πεπ, μάλιστα, έπλεξε το εγκώμιο των αντιπάλων και του Πορτογάλου κόουτς θέλοντας να εξαλείψει κάθε υπόνοια έριδας που αιωρείται γύρω από τους δύο συλλόγους και τους πάγκους αυτών.

«Είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ ισχυρότεροι από ότι πέρυσι. Με αυτόν τον προπονητή και αυτούς τους ποδοσφαιριστές θα αποτελέσουν μία πολύ καλή ομάδα», τόνισε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Γκουαρδιόλα.

Η σέντρα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (25/07) στις 14:30 ώρα Ελλάδος.