Νίκη υπό το βλέμμα του Μόγιες, «on fire» Σουόνσι-Έβερτον

Η Σάντερλαντ πήρε τη νίκη σε φιλική αναμέτρηση με την Ρόδεραμ (2-1), με τον Ντέιβιντ Μόγιες να βλέπει από τις εξέδρες τη νέα του ομάδα λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωσή του. Περίπατος για Σουόνσι και Έβερτον απέναντι σε Μπρίστολ Ρόβερς (5-1) και Μπάρνσλεϊ (3-0) αντιστοίχως. Ντεμπούτο στα «ζαχαρωτά» ο Ρόναλντ Κούμαν. Πολύ θετική και η Μπέρνλι (4-1 την Μπράντφορντ), εντυπωσιακή ισοπαλία για Μπόρνμουθ (3-3) με γκολ και από τον Τζόρντον Άιμπ.



Νίκη υπό το βλέμμα του Μόγιες, «on fire» Σουόνσι-Έβερτον

Η ομάδα του Σκωτσέζου πρώην κόουτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με τον Φάμπιο Μπορίνι στο 27' αλλά ισοφαρίστηκε ένα λεπτό μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου από τον Ντάνι Γουόρντ. Τελικά ήταν ο Τσαρλς Ενζόγκμπια εκείνος που της χάρισε τη νίκη, με γκολ στο 84'. Φυσικά το παιχνίδι για τον Μόγιες είχε χαρακτήρα... γνωριμίας με το νέο του σύνολο. Μία νίκη και μία ισοπαλία, λοιπόν, για την Σάντερλαντ στα δύο της φιλικά.

Από 'κει και πέρα η Σουόνσι επέστρεψε στις νίκες (2/3 στα φιλικά) με πέντε διαφορετικούς σκόρερ στο τελικό 5-1 επί της Ρόδεραμ. Αντρέ Αγιού, Λιρόι Φερ, Στίφεν Κίνγκζλι, Κάιλ Νόουτον (πρώτο ημίχρονο) και Γουέιν Ράουτλετζ έβαλαν τα ονόματά τους στον πίνακα, με τον Λουκ Τζέιμς να πετυχαίνει το γκολ της τιμής (4-1) στο 50ο λεπτό.

Όσον αφορά την Έβερτον, σε ματς της οποίας υπήρξε επίσημο ντεμπούτο προπονητή, με τον Κούμαν να καθοδηγεί την ομάδα του για πρώτη φορά, ο Κέβιν Μιραλάς άνοιξε το σκορ με φανταστική εκτέλεση φάουλ, για να ακολουθήσουν τα δύο γκολ του Μπάρκλεϊ στο δεύτερο μέρος και να διαμορφώσουν το τελικό 3-0 επί της Μπάρνσλεϊ.

Με τρία γκολ διαφορά επιβλήθηκε και η Μπέρνλι, 4-1 την Μπράντφορντ, με τον Αντρέ Γκρέι να σκοράρει δις και τους Μι-Κάιτλι να ακολουθούν το παράδειγμά του. Ο Φιλίπε Μοράις το μοναδικό τέρμα των γηπεδούχων.

Ο αριθμός «3» κυριάρχησε και στην εντυπωσιακή ισοπαλία των Πόρτσμουθ-Μπόρνμουθ, αφού κάθε πλευρά βρήκε στόχο τρις σε ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές. Ο Σμιθ ήρθε να αποκαταστήσει το προβάδισμα των γηπεδούχων μετά τα γκολ των Ρόμπερτς-Γκρέιμπαν, ενώ το νέο απόκτημα από την Λίβερπουλ, Τζόρντον Άιμπ, ισοφάρισε σε 2-2 στο δεύτερο ημίχρονο. Λίγο αργότερα έγινε το 3-2 για τους φιλοξενούμενους με τον Νταν Γκόσλινγκ, ενώ ο Άνταμ Μέι ήρθε να διαμορφώσει το σκορ στο 88'.

Στο 1-1 έμειναν Πρέστον και Στόουκ (8' Τζόνσον – 54' Ντιουφ), νικηφόρα (2-0) πέρασε η Χαλ, που χθες ανακοίνωσε την παραίτηση του Στιβ Μπρους, από την έδρα της Σκάνθροπ (24' Μαλόνι, 65' Ερνάντες).

Όλα τα ολοκληρωμένα απογευματινά φιλικά αγγλικών ομάδων:

Γουίμπλεντον-Ρέντινγκ 2-0

Μπάρνσλεϊ-Έβερτον 0-3

Μπλάκπουλ-Μπλάκμπερν 1-1

Μπράντφορντ-Καϊζερσλάουτεν 1-1

Μπρίστολ Ρόβερς-Σουόνσι 1-5

Κέιμπριτζ-Ίπσουϊτς 1-1

Νοτς Κάουντι-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-2

Πίτερμπρο-Λιντς 2-1

Πορτ Βέιλ-Γουλβς 0-0

Πόρτσμουθ-Μπόρνμουθ 3-3

Πρέστον-Στόουκ 1-1

Ρότσντεϊλ-Γουίγκαν 4-1

Ρόδεραμ-Σάντερλαντ 1-2

Σκάνθροπ-Χαλ 0-2

Γουόλσολ-Ντέρμπι Κάουντι 0-2

Ζανκτ Πάουλι-Κάρντιφ 1-2